Mrazené jahody: ako zmraziť jahody na zimu doma

Voňavé a šťavnaté jahody sú dosť mrazivé. Snažím sa udržať ho na zimu, s pomocou mrazničky, hostesky čelia problému - bobule stráca svoj tvar a originálny vkus. Dnes budem hovoriť o tom, ako správne zmraziť jahody a zdieľať tajomstvo, ktoré pomôže zachovať chuť, arómu a tvar čerstvých plodov.

Zloženie: jahody, cukor, kukuričný cukor Čas na záložku: Leto

Obsah

  • 1Príprava bobúľ na zmrazovanie
  • 2Spôsoby zmrazenia jahôd doma
    • 2.1Zmrazovanie celých bobúľ bez cukru
    • \ t
    • 2.2Ako zmraziť jahody s cukrom
    • 2.3Ako zmraziť jahody v cukrovom sirupe
    • 2.4Mrazené bobule vo forme zemiakovej kaše
    • 2.5Ako vyrobiť kocky ľadu z jahôd
    • 2.6Celé jahody v jahodovom pyré
  • 3Skladovateľnosť mrazených jahôd
  • \ t

Príprava bobúľ na zmrazovanie

Vyberte si zmraziť potrebujú bobule zrelé, husté, nie príliš veľké, bez stôp hniloby a poškodenia.

Pre väčšinu receptov na mrazenie jahôd by sa mali plody umyť v studenej vode a dôkladne osušiť na uteráku. Je lepšie umyť jahody vo veľkej panvici, jemne chytať bobule rukami a položiť ich na plastové sito.

Tajné č. 1:Sito alebo cedník musia byť vyrobené z plastu. grilkovové sito reaguje s plodmi, oxidujú a strácajú farbu - stmavnú.

Je potrebné sušiť bobule na uteráku najviac jednu hodinu, aby nemali čas dať šťavu.

Metódy zmrazovania jahôd doma

\ t

Zmrazovanie celých bobúľ bez cukru

\ t

Pri tejto metóde mrazenia nie je potrebné umyť bobule a odstrániť odrezky. Berry musí byť úplne suché. Je lepšie používať malé jahody, rýchlejšie zamrzne a výsledkom bude lepšie rozmrazovanie.

Tajné číslo 2:Keď zmrazujete celé jahody bez pridania cukru, umyte a odstráňte zelené chvosty! Pri interakcii s vodou sa bobule rýchlo stlmí a vzduch uväznený v čistenom bobule zabíja vitamín C.

Bobule sa položia na rovné povrchy a jeden deň sa vložia do mrazničky. Potom sa nalejú do vriec a odstránia čo najviac vzduchu, vrátia sa späť.

Ako zmraziť jahody s cukrom

Existujú dva spôsoby, ako zmraziť tu:

  • s pridaným cukrom pred zmrazením;
  • po pridaní mrazeného cukru.

V każdom prípade sa z bobúľ musia odstrániť zelené chvosty. A ak je to potrebné, umyte a osušte.

Tajné č. 3:Rukoväť alebo keramický nôž odstráňte. Berry s kovovými predmetmi oxiduje a mení farbu.

Pri prvej metóde mrazenia sa čisté bobule umiestnia do kontajnera vo vrstvách, pokropia sa cukrom (200 gramov).cukru na 1 kg plodov). Potom sa nádoby vyberú do mrazničky na dlhodobé skladovanie.

V druhej metóde sa lúpané bobule predzmrazia na doštičke a potom sa zmrazia, vložia do nádoby a nalejú do práškového cukru.

Pozri video: Irina Belaja hovorí, ako zmraziť jahody v cukre

Ako zmraziť jahody v cukrovom sirupe

Tu môžete použiť celé bobule a znížiť na polovicu.

Čisté bobule sa skladujú v nádobách a potom sa vylievajú cukrovým sirupom. Na varenie sirupu budete potrebovať 1 liter vody a 250 gramov cukru. Pred naliatím bobúľ sa sirup ochladí.

Tajné č. 4:Aby sa ušetrilo miesto v mrazničke, vloží sa do nádoby pred vložením bobúľ a sirupu čisté plastové vrecko. Po dôkladnom zmrazení sochoru sa vrecko vyberie z nádoby, zviaže a vloží sa späť do mrazničky vo forme brikety.

Mrazené bobule vo forme zemiakovej kaše

Čisté bobule, nemôžete veľmi silný, dajte mixér. V prípade potreby môžete okamžite pridať cukor, alebo to môžete urobiť po rozmrazení bobúľ.

Jahodové pyré sa prenesú do malých nádob alebo plastových nádob na zmrazenie a uskladnia v mrazničke na skladovanie.

Pozri video z TheVkusnoetv channel - Strawberry Puree, Frozen

Ako vyrobiť kocky ľadu z jahôd

Jahody môžete zmraziť pomocou foriemľad. Vo formách sú položené bobule a naplnené vodou. Po zmrazení sa kocky ľadu s jahodami odstránia a vložia do jedného vrecka a nádoby.

Celé jahody v jahodovom pyré

\ t

Je vhodné použiť túto metódu, ak niektoré z bobúľ nie sú veľmi silné a už čiastočne dodávajú šťavu. Z celého objemu bobúľ je potrebné zvoliť najhustší. Zvyšok - grind do stavu zemiakovej kaše s mixérom alebo zemiakov tolkushkoy.

Vložte celé bobule do nádob a zalejeme zemiakovou kašou. Kontajnery sa balia a zasielajú do mrazničky.

Čas použiteľnosti mrazených jahôd

\ t

Ak je teplota mrazničky -18 ° C, mrazené jahody sa skladujú najviac 6 mesiacov.