Mrazené egreše: spôsoby, ako zmraziť bobule na zimu v mrazničke

Akonáhle sa egreše nevolajú, nazývajú sa severné hrozno, malé kivi a samice. Naozaj, egreše je veľmi užitočné. Je možné zmraziť egreše na zimu, aby ste nestratili vitamíny a chuť? Dnes vám poviem, ako správne zmraziť egreše bobule doma v mrazničke.

Zloženie: voda, egreše, cukor Čas záložiek: Leto

Obsah

  • 1Príprava bobúľ na zmrazovanie
  • 2Metódy mrazenia egrešov
      \ t
    • 2.1Ako zmraziť egreše s celými bobuľami
    • 2.2Zmrazenie egreše korenené cukrom
    • \ t
    • 2.3Ako zmraziť plody angreštu v cukrovom sirupe
    • 2.4Zmrazenie egreše vo forme zemiakovej kaše
  • 3Čas použiteľnosti mrazeného egreše v mrazničke
  • \ t

Príprava bobúľ na zmrazovanie

\ t

Zber angreštu by sa mal najprv zozbierať a vyčistiť. Rezané sepals a zvyšky stoniek môže byť nôž alebo bežné kuchynské nožnice. Druhá možnosť vám pomôže zvládnuť túto úlohu oveľa rýchlejšie.

Pred zmrazením je tiež potrebné zbaviť sa pokazených bobúľ alebo tých, ktoré boli postihnuté múčnatkou.

Vypočítané bobule angreštu by sa mali umyť v studenej vode, vypustiť do cedníka a potom rozotrieť na papierové uteráky. Je potrebné dosiahnuť úplné vysušenie ovocia, takto umytéhoplodina sa môže osušiť papierovou utierkou a vrchom.

Pozri video o prínose egrešov z kanála "DrZdorovie" - "samica berry" egreše!

Metódy mrazenia egrešov

Ako zmraziť egreše s celými plodmi

Umyté a dobre vysušené bobule sa ukladajú na paletách alebo v špeciálnej mrazničke určenej na zmrazovanie malých výrobkov a na niekoľko hodín sa odosielajú do mrazničky. Počas tejto doby, bobule chytiť, a môžu byť naliaty do vrecka, bez obáv o skutočnosť, že následne držať spolu.

Ak bol egreš dobre vysušený, potom sa môže postup s predbežným zmrazením vynechať a bobule sa môžu okamžite rozložiť na časti balenia.

Zmraziť egreše korenené cukrom

\ t

Aj tu je všetko jednoduché. Čisté bobule sa nalejú cukrom, zmiešajú sa a položia sa do nádob alebo obalov. Množstvo cukru závisí od odrody angreštu. Sladké odrody môžu byť len mierne posypané cukrom a kyslá musí byť veľkoryso ochutená cukrom.

Ako zmraziť bobule angreštu v cukrovom sirupe

Táto metóda je vhodnejšia pre angreštové odrody s tenkou kožou alebo mierne zrelé bobule.

Prvá vec, ktorú musíte variť sirup z cukru a vody v pomere 1: 2. Horúci sirup sa najskôr ochladí na teplotu miestnosti a potom v chladničke. Pred zmrazením by mal byť chladný.

Bobule sa ukladajú do malých nádob a nalievajú sirup. Je žiaduce, abyangrešt bol úplne pokrytý tekutinou.

Dôležité:Približne 1 - 2 centimetre by sa mali nachádzať v hornej časti nádoby tak, aby sirup, keď sa počas mrazenia rozpína, nevytekal.

Zmrazenie angreštu vo forme zemiakovej kaše

Mäkké bobule egreše sa najlepšie zmrazia tým, že sa z nich robí pyré.Na tento účel sú vyrazené mixérom alebo mleté ​​v mlynčeku na mäso.Do chuti sa pridáva cukor.Ak zmrazíte zemiakovú kašu pre malé deti, je lepšie neukladať cukor do predvalku.

Zemiakové kaše sú rozložené v plastových pohárikoch alebo ľadových koláčoch a zmrazené v tejto forme v mrazničke počas 24 hodín.Potom sa kocky ľadu vyberú z formulárov a vložia sa do vreciek a šálky sa pevne obalia fóliou.

Pozri video z kanálu „Všetko bude v poriadku!“ - Ako zmraziť bobule?

Čas použiteľnosti mrazených egrešov v mrazničke

Plody angreštu mrazené akýmkoľvek spôsobom musia byť podpísané.Ak môžete stále odlíšiť zelené odrody v mrazenej forme z iných bobúľ, potom modré a čierne sú ľahko zameniteľné s, napríklad, čierne ríbezle alebo čierne chokeberry.

Čas použiteľnosti egrešových prírezov v mrazničke je 8 - 10 mesiacov pri teplote -18ºС.