Mrazené čučoriedky: Ako zachovať Berry v mrazničke

Čučoriedky sa najlepšie konzumujú čerstvé, ale keďže toto bobule netoleruje dlhé skladovanie, musíte premýšľať o tom, ako ho uložiť na zimu,Čučoriedky robia džem, vyrábajú cestoviny a pripravujú domáce víno.Tieto metódy konzervácie však nie sú schopné zachovať väčšinu vitamínov.Túto úlohu zvládne len zmrazenie.

Zloženie: čučoriedky, cukor Čas záložiek: Leto 5]

Obsah

  • 1Aký druh čučoriedok?
  • 2Rozdiel medzi čučoriedkami a čučoriedkami
  • 3Ako zmraziť čučoriedky na zimu
    • 3.1Predbežné prípravy
    • 3.2Celé bobule
    • 3.3Čučoriedky s cukrom
    • 3.4Čučoriedkové zemiakové kaše na zimu
  • 4Čas použiteľnosti čučoriedok v mrazničke

Aký druh čučoriedok je to?

Čučoriedky sú 30 až 50 cm vysoké.Niektoré odrody môžu dosiahnuť výšku 1 meter.

Plody tejto rastliny sú pomerne veľké, šťavnaté, tmavo modré s modrastým kvetom.Bobule sú veľké, s priemerom až 1,3 cm.

Čučoriedky sú veľmi užitočné.Je indikovaný pre ľudí s chorobami kardiovaskulárneho systému a zažívacieho traktu.Nepretržitá konzumácia týchto plodov pomáha zmierniť napätie v očných svaloch a obnoviť videnie.

Pozrite si video z kanála "Chan Kazan" - veľmi užitočná čučoriedková bobuľa

Rozdiel medzi čučoriedkami a čučoriedkami

Porovnaním týchto dvoch plodov nebude ťažké nájsť rozdiely medzi nimi. Takže:

  • na kríku čučoriedky stonka rastie takmer až na vrchol;
  • stonka čučoriedkového kríka je jasná;
  • čučoriedková nádoba je rovnomerná a čučoriedková čiara nie je ani zlomená.
  • chuť čučoriedok je výraznejšia;
  • Šťava, ktorá sa vylučuje bobúľmi čučoriedok, je ľahká a čučoriedka je tmavo fialová s červeným odtieňom.
  • čučoriedková šťava je veľmi slabo vymytá a čučoriedky nešpinia ruky;
  • Dužina čučoriedky je ružovo-červená, zatiaľ čo čučoriedka má nazelenalý odtieň.

Ako zmraziť čučoriedky na zimu

Predbežný výcvik

Čučoriedky by sa mali zberať v suchom, slnečnom počasí. Keďže bobule sú veľmi zraniteľné, zber by sa mal vykonávať opatrne, aby nedošlo k deformácii ovocia.

Ak ste si kúpili čučoriedky na trhu alebo v obchode, musíte ich pred zmrazením opláchnuť vodou. Najlepšie sa to robí vo veľkej nádobe, namiesto toho, aby sa bobule vystavili tlaku vody z vodovodu.

Sušené čučoriedky na vafle alebo papierové uteráky. Záruka vysokej kvality mrazenia je absolútne suchý produkt.

Celé bobule

Bobule sa ukladajú do kontajnerov alebo podnosov s vrstvou najviac 2 cm. V tejto forme sa čučoriedky zasielajú do mrazničky. Odporúča sa nastaviť režim Super mráz v mrazničke niekoľko hodín predtým. Po 4 - 6 hodinách môžete dostať čučoriedky a dať ich do vrecka alebo nádoby. Mrazenie týmto spôsobom umožňuje zmraziť bobule vo veľkom.

Čučoriedky s cukrom

\ t

Dajte plody do nádob a striedavo ich posypte cukrom. Množstvo cukru sa berie podľa vlastnej chuti, ale skúsení kuchári odporúčajú použiť 3 až 4 polievkové lyžice na libru čučoriedky.

Čučoriedkové pyré na zimu

Rozdrvené čučoriedky sú skvelou voľbou pre mrazenie. Ak chcete cítiť štruktúru bobúľ v miske, potom môžete nakrájať čučoriedky s obvyklou drevenou tolkushka. Ak chcete vidieť homogénnejšiu hmotu, potom môže na záchranu prísť mixér. Do tohto prípravku sa odporúča pridať cukor. Jeho množstvo závisí od vašich preferencií, ale nemali by ste pridávať príliš veľa piesku. Na 1 kilogram bude stačiť 200 - 250 gramov.

Tanya Nikonova vo svojom videu vám povie, ako pripraviť prírodnú šťavu z čučoriedok alebo čučoriedok v mixéri

Čas použiteľnosti čučoriedok v mrazničke

Čučoriedky veľmi dobre znášajú mrazenie, takže bobule nestratia po celý rok v mrazničke chuť a užitočné vlastnosti.

Optimálna teplota skladovania čučoriedok je -16 ... -18 ° C a nižšia.

Aby nedošlo k zámene čučoriedok s čučoriedkami alebo napríklad so strúhanými čiernymi ríbezľami, musí sa blanko označiť. Na štítku môžete špecifikovať typ bobúľ, spôsob zmrazenia a dátum záložiek vo fotoaparáte.