Mrazené broskyne: ako zmraziť broskyne na zimu v mrazničke

Voňavé broskyne s jemným mäsom sú obľúbenou pochúťkou mnohých ľudí. Ale v mimosezóne sú dosť drahé. Ak chcete ušetriť rodinný rozpočet, veľa ľudí používa zmrazenie na zachovanie tohto ovocia na dlhú dobu. Budeme hovoriť o všetkých spôsoboch, ako zmraziť broskyne na zimu v tomto článku.

Zloženie: voda, broskyne, cukor Čas do záložiek: Leto

Obsah

  • 1Výber a príprava výrobku
  • 2Spôsoby mrazenia broskýň na zimu
      \ t
    • 2.1Ako zmraziť celé šúpané broskyne
    • 2.2Ako zmraziť broskyne s pergamenom
    • 2.3Ako zmraziť broskyne vo veľkom
    • 2.4Ako zmraziť broskyne s cukrom
    • 2.5Ako zmraziť broskyne v sirupe
    • 2.6Ako zmraziť broskyňové pyré na zimu

Výber a príprava výrobku

Výber broskýň na ďalšie zmrazenie by mal byť veľmi opatrný. Pre tento typ „konzervácie“ sa používajú iba zrelé, husté, bez zárezu, neporušené vzorky.

Vybrané plody sa musia umyť. A nezáleží vôbec na tom, či bude koža v budúcnosti odstránená z broskýň, alebo nie - vyžaduje sa ošetrenie vodou!

Potom by sa ovocie malo vysušiť, osušiť vafľou alebo papierovou utierkou.

Spôsoby mrazenia broskýň na zimu

\ t

Ako zmraziť celé šúpané broskyne

Je potrebné zabaliť čisté a suché ovocie.papier, každý samostatne. V tejto forme sú broskyne umiestnené v balení, tesne uzavreté a odoslané do mrazničky.

Pred použitím sa plody rozmrazia pri teplote miestnosti a spotrebujú sa ako čerstvé.

Ako zmraziť broskyne s pergamenom

Plody sa narezú na polovicu a vyberie sa kosť. Potom rozložte polovicu broskyne do nádoby, rozrežte. Na rez sa položí list pergamenu (voskový papier, papier na pečenie) narezaný na veľkosť nádoby. Na vrchu papiera sa opäť rozprestrela polovica broskyňového rezu. Kontajnery sa zasielajú do mrazničky na skladovanie.

Ako zmraziť broskyne vo veľkom

Broskyne môžu byť zmrazené týmto spôsobom, buď s kožou alebo bez nej.

Na odlúpnutie sa ovocie umiestni na niekoľko sekúnd do nádoby s vriacou vodou. Po tomto postupe sa koža dá ľahko odstrániť nožom.

Lúpané broskyne sa narezávajú na polovice alebo śtvrtky. Aby nezmladli, keď sú zmrazené, sú namočené v okyslenom roztoku citrónovej šťavy na 15 minút. Tento postup nie je nevyhnutne potrebný a ovplyvňuje iba estetický vzhľad mrazeného ovocia.

Ďalej sa plátky broskýň položia na rovný povrch pokrytý polyetylénom. V tomto formulári sa odosielajú do mrazničky niekoľko hodín. Potom, čo sú kusy dôkladne zmrazené, sú vyliate do samostatnej nádoby a opäť vložené do mrazničky.

Pri použití tejto metódy zvážteskutočnosť, že broskyne veľmi rýchlo absorbujú cudzie pachy výrobkov uložených vo vašej bunke, je preto vhodné umiestniť dosku s broskyňami do utesneného vrecka.

Pozri video z kanálu "Lahodné recepty z Gastronom.ru" - Mrazené broskyne

Ako zmraziť broskyne s cukrom

Plody sa premyjú, vyčistia, odstráni sa kosť a potom sa narezú na kúsky požadovanej veľkosti. Vzhľadom k tomu, zmrazenie v tejto forme je často používaný ako náplň pre sladké pečivo, môžete nakrájať broskyne na kocky alebo nie príliš široké plátky.

Pripravené ovocie sa umiestni do vriec alebo nádob a podľa potreby sa naleje do cukru.

Ako zmraziť broskyne v sirupe

Plody sa ošúpajú a nakrájajú na polovice a štvrtiny, umiestnené v hrubej vrstve v nádobách. Sirup, pripravený z 1 litra vody a 700 gramov cukru, sa naleje na sochor, takže broskyne sú úplne ponorené v kvapaline.

Hlavným pravidlom pri tomto spôsobe zmrazovania nie je naliať sirup na samé okraje nádoby, inak, keď zamrzne, vyleje.

Ako zmraziť broskyňové pyré na zimu

Lúpané plody sa dierujú miešačom až do hladka. Ak je to potrebné, môžete pridať cukor, ale ak pripravujete takýto prázdny materiál na kŕmenie dieťaťa, potom je lepšie to nerobiť.

Zemiakové kaše sú rozložené v plastových pohárikoch alebo naliate do foriem na výrobu ľadu. Poháre sú zabalené do prilepenej fólie a vložené do mrazničky a kocky ľadu po broskyniZ formy sa odstráni predzmrazenie a naleje sa do vrecka alebo nádoby.

Je vhodné používať takýto prípravok ako náplň kaše.

Pozri video z kanála „Obedashki“ - Ako zmraziť broskyne tak, aby nečerneli !!!