Mrazené briar: otázky a odpovede

Šípky - rastlina vyznačujúca sa vysokým obsahom vitamínov a mikroprvkov. S cieľom zachovať imunitu v období jeseň-jarné prechladnutie, ľudové liečitelia dôrazne odporúčajú, aby infúzie a odvarov divokej ruže. Ale ako ušetriť, zberané na začiatku jesene, zber. K pomoci môže prísť, ako elektródový, a mrazničky. Dnes ponúkame zvážiť, ako správne zmraziť divoké ruže na zimu.

Zloženie: listy divokej ruže, divoká ruža Čas záložiek: Jeseň

Obsah

  • 1Ako je divoká ruža užitočná?
  • 2Ako a kedy zbierať šípky
  • 3Má zmrazenie divokej ruže
  • ?
  • 4Aké sú hlavné spôsoby zmrazenia
    • 4.1Celé ovocie
    • \ t
    • 4.2Polovičné ovocie
    • 4.3Rose Hip Puree
    • 4.4Rose Hips
  • 5Skladovateľnosť mrazených divokých šípok
  • \ t

Čo je užitočné šípky

Šípka alebo, ako sa to tiež nazýva, „divoká ruža“ obsahuje veľké množstvo kyseliny askorbovej, ako aj vitamíny, minerály a stopové prvky, ktoré zvyšujú imunitu, ako aj pomáhajú udržiavať normálnu telesnú aktivitu.

Bujóny a infúzie, ktoré sú vyrobené z bokov, majú antimikrobiálne a protizápalové účinky, ako aj znižujú krvný tlak. Rovnaké vlastnosti a má čaj varený z listov a kvetov divokej ruže.

Pozrite si video z kanála „Tajomstvo zdravia, mládeže a krásy“ - infúzia šípky do termosky - namiesto čaju. Posilniť imunitu a zdravie

Ako a kedy zbierať šípky

Kolekcia divokých ruží sa môže začať už koncom augusta. Hlavným kritériom pre toto je jasne červená farba bobúľ a mierne mäkká koža. Je však potrebné vziať do úvahy skutočnosť, že existujú odrody divokej ruže s oranžovými plodmi. Zber ovocia pokračuje až k najväčšiemu mrazu.

Aby nedošlo k zraneniu trnitými húsenicami tejto rastliny, je lepšie vykonávať zber v bavlníkových rukaviciach av obleku pokrývajúcom ruky a nohy.

Sergej Roshka povie Sergejovi Roshkovi vo svojom videu o tom, ako správne zbierať, skladovať a variť briar

Mrazí dogrose

Mnohí sa pýtajú, či je divoká ruža zamrznutá v mrazničke. Odpoveď je, samozrejme, pozitívna. Problém je v tom, že mnohí nemajú veľké mrazničky, ktoré umožňujú okrem iného uskladniť zásoby divokej ruže. Ak vás táto otázka neobťažuje, potom môžete bezpečne zmraziť ovocie a listy divokej ruže na zimné obdobie.

Aké sú hlavné metódy zmrazovania

Celé ovocie

Existuje niekoľko spôsobov, ako zmraziť boky. Jedným z nich je zmrazenie celého ovocia.

Na tento účel sa plody umyjú a dôkladne osušia na uterákoch. Je dôležité, aby v procese sušenia na bokoch nedostal priame slnečné svetlo, inak môže zničiť prospešné vitamíny.

Suché bobule sa roztriedia a zbavia sapoškodené a pokazené exempláre a zvyšok ovocia rozrezal stonku a sepals. Na to je vhodné použiť kuchynské nožnice alebo malý nôž.

Pripravené bobule sa rozložia na tácku alebo podnos v jednej vrstve a na niekoľko hodín sa odošlú do mrazničky. Po uchopení psa ruže sa bobule nalejú do samostatného vrecka.

Polovičné ovocie

Pripravená, uvedená metóda, bobule sa narezú na polovicu. V tejto forme sú umiestnené na doskách a predzmrazené, takže zmrazenie je drobivé. Polovice mrazených bobúľ lepšie dusené v nálevoch a dávať ich užitočné látky rýchlejšie.

Rose Hip Puree

Umyté plody sa narezú na polovice, z ktorých sa starostlivo odstránia semená a vlákna. Vyčistené kúsky bobúľ sa vložia do keramickej platne a naplnia studenou vodou. V tejto forme by nemali stáť dlhšie ako 3 dni. Počas tejto doby sa dogrose buničina úplne stlmí a bude ľahko trieť mixérom alebo sitom.

Zemiaková kaša sa ukladá do ľadových foriem a posiela sa do mrazničky. Po zmrazení kociek sa z foriem vyberú a vložia do nádob alebo sáčkov.

Rose Hips

Nezabúdajme na zdravé bylinné čaje na báze listov šípky. Pred zmrazením sa umyjú a sušia na uterákoch. Potom sa listy spolu s stopkami umiestnia do vriec a čo najviac uvoľnia vzduch hermeticky zviazaný. Vhodné pre takéto zmrazeniepoužívajte vrecká so zipsom.

Čas použiteľnosti mrazených šípkových šípok

Ovocie, mrazené ako celok, sa môže skladovať v mrazenej forme na niečo viac ako jeden rok a nasekané ovocie - iba 9 - 10 mesiacov. Listy tiež vydržia dlhé skladovanie a môžu pokojne čakať v studenej novej plodiny.