Morušový sirup: ako urobiť lahodný a zdravý dezert zo severných plodov

Moruše sú severné bobule, ktoré rastú v močiaroch.Doba jej rodenia je len pár týždňov v roku, pričom nie každý rok je plodná.Cloudberry je veľmi cenný v ľudovom liečiteľstve pre jeho mnoho prospešných vlastností, preto je zber jantárových plodov mimoriadne dôležitý.

Zloženie: voda, listy moruška, čučoriedky, cukor, muškátové sepals Čas na záložku: Leto

U čučoriedok, listov, sepálov a samozrejme ovocia sú užitočné.Dnes budeme hovoriť o tom, ako pripraviť veľmi chutný a veľmi užitočný sirup z tejto suroviny.

Obsah

  • 1Predbežná príprava výrobkov
  • 2Recepty na sirup z moruška
    • 2.1Metóda 1 - bez varenia
    • 2.2Metóda č. 2 - sirup
  • varený v ohni3Cloudberry sepal sirup
  • 4Sirup morušový je vynikajúci prostriedok na potlačenie kašľa
  • 5Ako skladovať zozbieraný sirup

Predbežná príprava výrobkov

Pred varením uškvarte čučoriedky.Pre tento jemný bobule ponorený v širokej miske s vodou.Aby sa zabránilo rozdrveniu bobúľ, sú jemne zmiešané a odstránené ručne v cedníku.Čučoriedky sú veľmi jemné, takže postup prania by mal byť čo najpresnejší.

Umyté ovocie sa triedi.Na prípravu sirupu je lepšie použiť zrelé bobule jasne oranžové.Červené ovocie -toto je nezrelé moruše. Je lepšie ju odložiť na varenie džemu.

Čistenie čučoriedok je odstránenie sepali. Nemali by byť vyhodené, pretože sirup z nich môže byť varený.

Môžete si tiež vyrobiť sirup z morušových listov. Takýto liek je vynikajúcim liekom na suchý kašeľ.

Pred varením sa listy opláchnu pod tečúcou vodou a sušia sa uterákmi. Pre sirup na varenie používajte iba čerstvé zelené listy bez poškodenia a zažltnutých miest.

Kanál Svet byliniek rozpráva podrobne o priaznivých vlastnostiach severných čučoriedok a ako správne zbierať tieto bobule

.

Recepty na bobule morušovej

Metóda 1 - bez varenia

1,5 kg zrelých bobúľ sa rozdrví drevnou buničinou a potom sa hmota rozomelie cez jemné kovové sito. Šťava, bohatá oranžová, zmiešaná s 1 kilogramom cukru. Na lepšie rozpustenie kryštálov sa hmota ohrieva na 60 - 70 stupňov v ohni. Hotový sirup sa naleje do fliaš a uzavrie sa vekom. Tento sirup obsahuje maximálne množstvo vitamínov.

Metóda 2 - sirup uvarený na ohni

\ t

Na 1 kilogram plodov bude potrebné 1 kilogram granulovaného cukru a 1 liter čistej vody. Všetky výrobky sú zmiešané a zapálené. Hmotnosť by sa mala variť pri priemernom výkone 15 - 20 minút. Potom šťava prechádza cez tenké plátno. Na dosiahnutie najtransparentnejšej farby morušového sirupu možno hmotu niekoľkokrát vypustiť.

Sirup zmorušový sepals

Separáty so stonkami (200 gramov) sa nalejú do litra studenej vody a zapália sa. Hneď ako sa hmota varí, oheň sa vypne. Miska je pokrytá vekom a zabalená v teplom uteráku. Hmota by mala stáť asi 10 hodín. Po určitom čase sa vývar naleje cez sito, pridá sa 1 kilogram cukru a dá sa na oheň. Morušový sirup sa varí 15 minút a potom sa naleje do plechoviek.

Sirupy morušovej sú vynikajúcim liekom proti kašľu

Nie je vôbec ťažké pripraviť liek na sladký kašeľ. K tomu potrebujete iba čerstvo narezané lístky morušovej mušky (50 kusov). Tráva naliala 700 mililitrov vriacej vody. Hmotnosť vznietila a počkajte, kým sa voda varí. Oheň sa okamžite vypne a nádoba sa tesne uzavrie vekom. Listy by sa mali vylúhovať najmenej 6 hodín. Potom sa z ochladenej infúzie odstráni listy. 500 g cukru sa vloží do kvapaliny a varí sa až do zhustenia počas jednej hodiny.

Ako skladovať zozbieraný sirup

Morušový sirup je dobre zachovaný. Korkové sterilné plechovky so sirupom nemôžu stratiť svoje cenné vlastnosti za pol roka. Fľaše sa uchovávajú na tmavom chladnom mieste. Otvorené plechovky skladované v chladničke 2 až 3 týždne. Moruška dokonale zachováva liečivé vlastnosti v konzervovanej forme, takže sirup z neho by mal byť vždy po ruke.