Morse z horského popola na zimu - škandinávsky recept na nápoje

Škandinávska legenda hovorí, že prvá žena bola vytvorená z pohoria. Tieto užitočné bobule sú zahalené mnohými legendami, ktoré budú trvať viac ako jeden deň na čítanie. Stačí, aby sme vedeli, že jarabina je užitočná na prechladnutie, choroby dýchacích orgánov, ako je prevencia rakoviny a mnoho ďalšieho.

Zloženie: rowan, cukor Čas do záložky: Zima, jeseň

Neexistuje žiadny osobitný rozdiel medzi čiernym jahňačom čiernym a žeriavom červeným, s výnimkou skutočnosti, že čierna chokeberry sa považuje za pestovanejšiu odrodu. Nie je o nič menej užitočná ako červená, ale na výrobu džúsov, kompótov a ovocných nápojov je vhodnejšia čierna chokeberry. Nie je taká tvrdá ako jej červená príbuzná a dáva šťave viac ako len príklad.

Červenú a čiernu černoplodú možno miešať a pripravovať šťavu z horského popola na zimu podľa rovnakého receptu. Rowan dozrieva na začiatok jesene, ale je lepšie počkať na prvé mrazy. Po tomto, horský popol získa väčšiu sladkosť, zvieravosť, a stáva sa viac nasýtený.

Na prípravu morse potrebujete:

  • 0,5 kg horského popola;
  • 2 litre vody;
  • 100 gramov cukru alebo medu.

V skutočnosti ide o približnú dávku a musíte vybrať množstvo jednej alebo inej zložky jednotlivo.

Umyte plody a odtrhnite ich od vetvičiek. Ak je veľa horského popola, preskočte bobule cez mlynček na mäso, alebo ich vykladajte pomocou mixéra, ak je málo bobúľ.

Dajte rowan pyré do sita, nechajte šťavu vypustiť a trochu stlačiťtortu. Dort môže byť mletý cukrom a získať "živý džem", alebo urobiť marmeládu z horského popola. Ak sa vám nepáči jam, nalejte tortu so studenou vodou, pridajte cukor a položte ho na nízke teplo.

Priveďte vodu do varu a varte 3 - 5 minút, potom prikryte panvicu a nechajte koláč stáť 5-6 hodín.

Naplňte vývar, premiešajte so šťavou a šťava je pripravená, môžete ju piť v teple alebo s kockami ľadu. Aby sa šťava z horského popola zachovala na zimu, mala by sa dodatočne pasterizovať.

Dajte hrniec so šťavou z jarabiny z horského popola na oheň, dajte ho na pódium „asi do varu“, ale nenechajte ho variť 3 minúty. Potom, veľmi rýchlo vypnúť teplo, nalejte rowan šťavy do fliaš, a korok je.

Nestačí pasterizovať šťavu z horského popola viac ako tri minúty, inak väčšina vitamínov obsiahnutých v horskom popole zomrie.

Ak si nie ste istí, či je takáto pasterizovaná šťava užitočná, zmrazte čerstvé mrazené bobule v mrazničke a podľa potreby pripravte šťavu.

Ako si vyrobiť šťavu z červeného rowanového džúsu, pozri video: