Mint osviežujúci džús - ako variť a ušetriť na zimu

Mätovú šťavu možno pripraviť, ak mäta nie je taká, ako by sme chceli, a nepáči sa vám iný spôsob prípravy. Môžete, samozrejme, vyschnúť mäta, ale potom to bude musieť byť varené, a to je strata času a väčšinu chuti. Je lepšie použiť jednoduchý recept na výrobu mäty šťavy.

Zloženie: citrón, čerstvá mäta, cukor Čas záložiek: Leto, Jeseň

Na prípravu mätovej šťavy sú potrebné čerstvo zozbierané rastliny - stonky a listy. Je lepšie zbierať mätu deň po daždi. Takže stonky a listy budú šťavnatejšie a voňavé.

Vezmite suché a zažltnuté listy, nebudú pre vás užitočné a znovu ponorte mätu do hlbokej nádrže s vodou.

Rozotrite mätu na doštičku a nakrájajte na menšie kúsky. V zásade to nie je potrebné, ale potom budete musieť otočiť mätu cez mlynček na mäso, alebo ho rozsekať v mixéri, a dlhé stonky môžu byť navinuté na nože a spomaliť prácu.

Takže mäso nakrájajte na kašu, ako uprednostňujete, a teraz môžete šťavu vyrobiť pridaním nasledujúcich zložiek:

Na 200 gramov mäty z mäty:

  • 200 g vody;
  • 100 gramov cukru;
  • Šťava a chuť jedného citróna.

Naplňte mletú mätu vodou, pridajte cukor, citrónovú šťavu a kôru. Dajte hrniec na oheň a miešanie, priveďte do varu. Vypnite teplo a nechajte šťavu vylúhovať 1 hodinu.

Naplňte šťavu do inej panvice a znovavariť.

Nie je potrebné variť mäsovú šťavu, jednoducho ju variť a rýchlo ju naliať do sterilných fliaš s viečkami. Tiež skvelý doplnok k vašim prázdnotám bude mätový sirup, ktorý nie je ťažké pripraviť.

Pri tomto spôsobe varenia sa mätová šťava môže skladovať 8-10 mesiacov na tmavom a chladnom mieste.

Pozrite si video o tom, ako vytlačiť šťavu z mäty pomocou odšťavovača: