Mierne solený červený kaviár: domáce soliace techniky - ako rýchlo a ľahko nakladať červený kaviár

Pochúťka, ktorá vždy poteší oko počas sviatku, je sendvič s maslom a červeným kaviárom. Bohužiaľ, jedlá so soleným červeným kaviárom nie sú v našej strave tak časté. A vinu za "hryzenie" cena za veľmi malé množstvo morských plodov. Situáciu možno zmierniť nákupom neoznačeného jatočného tela samice lososovitej rodiny v obchode a solením kaviáru sami. Všetky zložitosti tohto procesu budú podrobne opísané v našom článku.

Zloženie: voda, červený kaviár, rastlinný olej, cukor, soľ Bookmark Time: Celý rok

Obsah

  • 1Prvý krok: Výber ženy s kaviárom
  • 2Druhá etapa: Upratovanie kaviáru
  • 3Tretia etapa: veľvyslanec
    • 3.1V slanom náleve
    • 3.2Suchý veľvyslanec
  • 4Štvrtá etapa: Skladovanie

Prvá etapa: Výber ženy s kaviárom

Myslím si, že nestojí za zmienku o stupni chladenia rýb. Ochladená verzia je samozrejme výhodná. Ale a mrazené ryby sú v poriadku. Budete sa s ním musieť drotiť len o niečo dlhšie, pretože budete musieť počkať, kým ho úplne rozmrazíte. A jatočné telo by sa malo pomaly rozmrazovať: 12 hodín v plusovom priestore chladničky a potom 6-8 hodín pri izbovej teplote. Neponáhľajte veci a snažte sa urýchliť proces rozmrazovania pod tečúcou teplou vodou alebo ešte horšie v mikrovlnnej rúre.

A teraz o najdôležitejšej veci: ako si vybrať"Dievča" s kaviárom? Keď si kúpite ryby bez vnútorností, môžete si byť 100% istí, že samice (a bez ohľadu na ich veľkosť) si uchovávajú vajíčka v brušnej dutine. Druhy lososa sa ulovia počas obdobia trenia, preto je veľmi dôležitá správna voľba pohlavia rýb.

Samice sú viac „ženské“. Majú zaoblený tvar tela a malú hlavu. Váhy a plutvy nie sú vyjadrené farebne. Vzhľad samca je viac bojovný a dravý, čo je zdôraznené najmä špicatým hrotom. Tieto jemnosti vzhľadu rýb vám určite pomôžu urobiť správnu voľbu. V extrémnom prípade môžete vždy kontaktovať predajcu-konzultanta, ktorý potvrdí alebo vyvráti vaše predpoklady. Je pravda, že táto možnosť bude fungovať len v prípade, že predajca oddelenia rýb je pomerne skúsený.

Druhá etapa: Čistenie kaviáru

„Vrecia“, v ktorých sa nachádza kaviár, sa nazýva yastik. Toto je druh hymen, ktorý musí byť odstránený pred veľvyslancom. Existuje niekoľko spôsobov, ako vyčistiť kaviár:

  • Použitie siete. Hlavná podmienka: bunky musia byť 3 krát väčšie ako vajcia. Je to veľmi vhodné doma používať tenisovú raketu alebo raketu hrať badminton. Kaviár posun na "mriežke" a jemné pohyby "roztrepať" cez veľké bunky. Zostáva len opláchnuť vajcia vo vode.
  • Manuálne. Potrite si ruky, mierne valcovanie vajec cez dlane. Yastyk roliach a odstráni ho.
  • S ihlou. Vrecká s kaviármi sú roztrhané rukami a ich obsah sa naleje studenou vodou. Cpomocou tyčiniek sa vajcia zmiešajú v jednom smere. Počas tohto procesu sa zvyšky filmu navinú na tyč a dajú sa ľahko odstrániť.

Po vyčistení sa vajcia opláchnu vo vode a vrátia sa späť na sito s gázou. Keď je voda vypustená, vajíčka sa niekoľkokrát previnú cez gázu, aby sa konečne zbavili zvyškov filmu a poškodených zŕn.

Pozri video farmára Sabaneeva o paring yastok s červeným kaviárom

Tretia etapa: veľvyslanec

V slanom náleve

Tuzluk - koncentrovaný fyziologický roztok, ktorý je pripravený pre solený kaviár a rybie mäso. Technológia jeho prípravy je jednoduchá: v pohári studenej vody rozpustite 2 polievkové lyžice hrubej soli a 1 veľkú lyžicu cukru. Môžete skontrolovať kvalitu soľanky so surovými vajcami alebo malými šúpanými zemiakmi. S dostatočnou koncentráciou soli budú tieto produkty plávať.

Kaviár sa umiestni do vytvrdzovacieho roztoku na 7-9 minút. Kaviár v tomto prípade bude solené. Ak držíte vajcia po dobu 15 minút v soľanke, bude maximálny stupeň soľanky.

Kaviár sa suší na gázovej handričke a potom sa prenesie do malej nádoby, do ktorej sa pridá ½ lyžice rastlinného oleja.

Elena Puzanova vo svojom videu navrhuje vlastný recept na solený lososový kaviár

.

Suchý veľvyslanec

Umyté vajcia (100 - 150 gramov) sa nalejú lyžičkou soli (s malým kopcom) a cukrom, ktoré sa odoberajú v polovičnom množstve. Kaviár sa jemne premieša a nechá sa 5 minútminút. Postup miešania a päťminútová infúzia sa opakuje trikrát. Pripravený solený červený kaviár sa umiestni na kovovú mriežku a výsledná kvapalina sa vypustí a zvyšky vytvrdzovacej zmesi sa vypustia.

Pochúťka sa presunie na nádobu, ktorej steny sa natierajú rastlinným alebo olivovým olejom. Do vajec boli drobivé, maslo (nie viac ako ½ lyžičky) sa pridáva do kaviáru samotného.

Možnosť solenia potravinovým dusičnanom draselným na zachovanie bohatej farby vajec je podrobne opísaná v našom článku .

Štvrtá etapa: Skladovanie

Uchovávajte domáci solený kaviár v chladničke pod vekom. Načasovanie závisí od toho, ktorá z dvoch metód solenia bola použitá. Suchá metóda umožňuje skladovať vajcia v sterilnej nádobe po dobu 2-3 týždňov a používať soľanku - nie viac ako 2 dni. Pripravený solený červený kaviár možno tiež zmraziť . Mrazený výrobok možno skladovať bez straty jeho kvality až do šiestich mesiacov.

V každom prípade je domáci solený červený kaviár gurmánskou hostinou! Vyskúšajte naše tipy, aby ste si takúto pochúťku uvarili sami.

Neobývajte len na solenie kaviáru, solených lososových filé druhov rýb, ako sú lososy, losos obyčajný alebo rozpočet losos lososovitý, veľmi chutný. Sme si istí, že sa s touto úlohou vyrovnáte. Ako asistent môžete použiť materiály našej stránky so zaujímavými receptami.