Meloun v sirupe, konzervované na zimu s figami - výborná exotika

Konzervovanie melónov s figami v cukrovom sirupe je jednoduchá príprava na zimu. Má vysokú nutričnú hodnotu a príjemnú chuť. Ako uzavrieť na zimu taký nezvyčajný prípravok rýchlo v tomto jednoduchom recepte s postupnými fotografiami.

Zloženie: voda, melón, figy, kyselina citrónová, cukor (12 ) Čas záložky: Leto

Na varenie sa použijú tieto zložky:

melón - 1 ks;

figy - 4 ks;

cukor - 500 g;

voda - 2 1;

kyselina citrónová - 2 lyžičky.

Ako zvinúť melón na obr. Sirup

Je ľahké urobiť takýto prázdny výtlačok. Najprv si vezmite čerstvé figy a nakrájajte ich na 4 kusy. Ak je koža tenká a mäkká, nemôžete ju čistiť.

Melón pre recept, musíte si vybrať hustý, zrelý, ale nie prezretý. V opačnom prípade sa pri nalievaní sirupu zmäkne a zmení na kašu. A tak melón odlúpnite, odstráňte semená a nakrájajte na veľký bar ako na fotografii.

Ďalším krokom je príprava sirupu. K tomu nalejte vodu do smaltovanej misky a položte na vysoké teplo.

Keď sa voda varí, rozpustite v ňom cukor a kyselinu citrónovú. Odstráňte z tepla, vychladnite.

V pripravených sterilných nádobách umiestnime plátky melónov, ktoré ich striedame s figami.

Niekoľkokrát pretrepte, aby ste získali viac ovocia. Potom sirup nalejeme a necháme 10 minút sterilizovať.

Zabalíme a odídemeteplý na jeden deň. Po tejto dobe sa dostaneme a čistíme v chlade.

Melón zozbieraný na zimu s figami v cukrovom sirupe dodá každodennému životu exotiku a dokonale doplní slávnostný stôl. Sochor je dobre udržiavaný na chladnom mieste. Podáva sa ako samostatné jedlo alebo so zmrzlinou.