Meloun Pulp Watermelon Jam

Najbežnejším berry na konci leta a začiatkom jesene je melón. Meloun obsahuje všetky užitočné látky, ako sú: vitamíny skupiny B, draslík, železo, horčík, vitamín C a denný príjem kyseliny listovej.

Zloženie: melóny, cukor Čas záložiek: Leto, jeseň

Z toho vyplýva, že marmeládový džem z dužiny melónu si uchová všetky užitočné látky, ktoré sú potrebné v chladných zimných dňoch. Ak chcete variť džem z melóna, potom môj jednoduchý recept s krokom-fot vám pomôže urobiť taký prázdny.

S cieľom pripraviť doma 1 plechovku takéhoto predlisku, sú potrebné tieto zložky:

  • 500 gramov melónov z melónov;
  • 500 gramov cukru.

Ako urobiť melónový džem na zimu

\ t

Predtým, ako začneme variť, odstránime semenáčiky a hrubú zelenú kôru z mäsa melónu.

Nakrájajte na malé štvorčeky a pošlite na panvicu.

Naplňte cukrom na vrchu. Nechajte 2 hodiny. Ak ste začali variť večer, môžete si nechať v chladničke až do rána.

Marmeládu dajte na malý oheň na 15 minút. Pravidelne miešajte drevenou lyžicou. Dajte vychladnúť. Opäť zapálil 15 minút. Nechať vychladnúť a robiť tú istú manipuláciu naposledy.

Naplňte predom umytý vodný melón a sterilizovaný v peci alebo v mikrovlnnej rúre na 5 minút.minút jar. Uzatvorte veko s oplášteným viečkom, na vrch položte ručnú manžetu a otočte veko v smere hodinových ručičiek.

Je lepšie skladovať marmeládu na chladnom, tmavom mieste. Čas použiteľnosti je 3 roky. Po otvorení by ste mali používať džem po dobu 2 týždňov.

Krásna a chutná domáca melónová marmeláda je ideálna na konzumáciu spolu so zeleným čajom alebo kávou bez cukru.