Meloun jam na zimu - lahodný a jednoduchý recept na výrobu melóna jam.

Melounový džem, pripravený na zimu podľa tohto jednoduchého a chutného receptu, umožní vašim blízkym ochutnať chuť leta a horúceho letného slnka aj v chladnej zime. Koniec koncov, melónová vôňa vychádzajúca z tohto domáceho džemu, každý, okolo vôle, vám pripomenie leto.

Zloženie: melón, cukor, ocot

Na prípravu našich domácich potravín potrebujete:

- ošúpané zrelé mäso - 400 g;

- cukor - 800 g;

- voda - 1 šálka;

- ocot na namáčanie melónov (na zakrytie kusov).

Ako urobiť melónový džem.

V zrelých, voňavých melónoch odrežte kôru a odstráňte semená.

Ďalej, melónová dužina musí byť narezaná na plátky, ktoré potom nalejeme octom tak, aby boli plátky sotva zakryté a nechajte stáť dva dni.

Po vyhradenom čase sa ocot naleje a jemne zlisuje plátky melónu a ponorí sa do cukrového sirupu.

Potom uvarte džem, kým nie sú kúsky melónu mäkké.

Potom ich odvedieme zo sirupu so skimmerom a prenesieme ich do pohárov a pokračujeme v varení sirupu na jeho hrúbku.

Naplňte kúsky nádoby hustým varným sirupom a nechajte vychladnúť.

Uzatvoríme banky, ktoré už boli chladené.

V zime otvárame melónový džem, ktorého dužina je namočená v octe, vypite šálku čaju s čajom alebo pečte sladké koláče a spomeňte si na leto. Som si istý, že tento neobvyklý, ale jednoduchý a chutný recept na džem na zimuako vy, o tom, čo musíte napísať v komentároch.