Marinovaný melón na zimu - recept je chutný a cenovo dostupný. Neobvyklý domáci melón.

Marinovaný melón - Už ste niekedy ochutnali taký nezvyčajný melón? Teraz, melón je často nakladaný, ale nie každá gazdinka vie, že zrelé a voňavé melón, tiež, môže byť pripravený na zimu. Skúste urobiť marinovaný melón v tomto jednoduchom domácom recepte.

Zloženie: klinčeky, melón, škorica, cukor, ocot

Na prípravu nakladaných melónov sú vhodné dobre vyzreté melóny, ale s hustou melónovou dužinou.

Okrem melónov budeme potrebovať tieto produkty:

- Mletá škorica 0,5gr. (prepočítané na polotovary litrovej nádoby)

- klinček (zrno) 3-4 kusy. (prepočítané na polotovary litrovej nádoby)

- Voda 1,5 litra (prepočítané na 5 litrov. Ban. Blanks)

- Granulovaný cukor - 550 g. (výpočet na 5 l. prípravok)

\ t

- Koncentrácia stolového octu 5% (na základe 5 litrov. Ban. Blanks)

Tekvica sa musí dôkladne umyť kefou a osušiť vodou. Potom, melón ovocie je potrebné znížiť na polovicu, olúpať kožu, vybrať semená s lyžičkou a nakrájame na malé štvorcové kúsky.

Vybrali sme výsledné kusy. Urob to jednoduché, ale to neublíži nejakej zručnosti. Pripomeňme si, ako správne blanch: veľmi rýchlo, len na jednu sekundu, ponorte kúsky melónu do studenej vriacej vody, odstráňte a okamžite vychladnite v čistej studenej vode.

Na dne pripraveného kontajnera umiestnime korenie (klinček, škorica), dáme blanšírovaný melón na korenie a nalejemeliatie horúcej marinády.

Plechovky naplnené a naplnené vriacou marinádou sa prikryjú sterilnými tesniacimi viečkami a vložia sa do nádoby s vodou o 50 stupňov. Sterilizujte približne 12 minút.

Po sterilizácii domácej nádoby, okamžite zvinúť a vychladnúť.

Otvorený marinovaný melón v zime okamžite naplní kuchyňu vôňou zrelého, voňavého melónu, akýmsi „letným vôňou“. A chuť tohto nezvyčajného prípravku vás nesklame. To môže byť jeden ako nezávislá pochúťka, a môžete piecť ochutený melón koláč.