Marinovaný karfiol na zimu - tri marinádové recepty na kapustu.

Nakladaný karfiol má ostrú sladkokyslú chuť a môže slúžiť ako vynikajúce občerstvenie, ako aj ozdobiť akékoľvek slávnostné jedlo.

Zloženie: klinček, škorica, kyselina citrónová, horký korenie, cukor, \ t soľ, ocot, karfiol, čierne korenie

Na morenie karfiolu sú vhodné iba čerstvé hlávky s hustými, nesvietenými púčikmi.

Obsah

  • 1Ako nakrájať karfiol na zimu v pohári - malé kvetenstvo.
  • 2Ako nakladať karfiol na zimu s hlavami v hlavni.
  • 3Ako variť marinádu na kapustu - tri recepty.

Ako nakladať karfiol na zimu v pohári - malé kvetenstvo.

Ak chcete pripraviť kvetenstvo, zbavíme sa vonkajších listov a hrubých stoniek kapusty. Rozdeľte kvetenstvo na malé kúsky o priemere 3-4 cm a dôkladne ich umyte tečúcou vodou. Aby sa kvetenstvo nestmavilo, okamžite sa blanšírujú v nasolenej vriacej vode, kde sa pridáva aj kyselina citrónová. V 1 litri vriacej vody sa rozpustí 15 g soli, 1,5 g kyseliny citrónovej. Kapustové kvetenstvo sa v tomto roztoku varí najviac 4 minúty a kapusta sa okamžite ochladí ponorením do studenej vody.

Ak nie je możné okamżite ponoriť kvetenstvo do vriacej vody, nalejú sa slanou vodou v množstve 15 gramov soli na liter. voda a uchovávaná vo fyziologickom roztoku maximálne jednu hodinu.

Po ošetrení kvetenstvami s vriacou vodou a studenou vodou sa umiestnia do pohárov, na ktorých sú umiestnené koreniny a kvetenstvo sa naplní vriacou marinádou z cukru, octovej esencie a soli rozpustenej vo vode.

Pre džbán nakladanej kapusty musíte vziať niekoľko čierneho hrachu a pár malých kúskov horkého korenia, kúsok škorice, pár kvetov klinčekov.

Banky sú pokryté vekom a sterilizované v závislosti od ich kapacity. Banky s objemom 0,5 litra neponechávajú viac ako 6 minút na ohni, a na liter - asi 8 minút. Po sterilizácii nádoby nádobky pevne vyklopte, otočte a nechajte vychladnúť. Hotový výrobok dajte do chladu, aby ste ho zachránili.

Ako nakladať karfiol na zimu s hlavami v hlavni.

Karfiol možno nakladať nielen v plechovkách, ale aj v osobitných sudoch. Výhody takého predvalku spočívajú v tom, že výrobky sa ukladajú rovnakým spôsobom ako v predchádzajúcom opise, ale nie je nutné deliť kapustu na samostatné malé kvetenstvo. Po odstránení listov a hrubých stoniek sa môže položiť do sudov s celými hlavami.

Ako variť marinádu na kapustu - tri recepty.

Na prípravu jemnej marinády v 10 l. voda rozpustí približne 600 g soli a rovnaké množstvo cukru a pridá sa približne 180 ml acetátovej esencie.

Na prípravu kyslej kyslej nálevky berú rovnaké množstvo vody, soli a cukru ako slabo kyslé nálevy, ale pridajú sa 250 ml acetátovej esencie.

Pikantná marináda sa líši od kyslej a mierne kyslej vo veľkých množstvách cukru - 1 kg, soli - 700 g a acetátovej esencie - 540 ml, ktorá sa rozpustí v 10 litroch vody.

V závislosti od zvolenej marinády bude mať kapusta inú chuť.

Nakladaný karfiol sa môže používať ako nezávislé pikantné občerstvenie a môže sa použiť ako prísada na prípravu šalátov, príloh a iných jedál, ako aj ako originálna ozdoba akéhokoľvek pokrmu.