Marinovaný hríb na zimu v bankách chutné

Stubky alebo byliny dobre znášajú všetky poveternostné podmienky, ale mali by byť varené a starostlivo konzervované. Ovocné telo hríbov je skôr voľné, preto už počas počiatočného varu "narastá" a robí vývar nejasným.

Zloženie: voda, klinček, hríbové hríby, rastlinný olej, soľ, \ t ocot, čierne korenie Čas na záložku: Leto, jeseň

Aby sa tomu zabránilo, mali by sa na konzervovanie vyberať malé konzervy.

Ingrediencie na 1 litrovú marinádu na konzervovanie nakladaného hríbika:

• bolety (malé) - 1 kg;

• klinček, hrášok čierny - 2-3 ks;

• soľ - 2/3 lyžičky;

• Ocot 9% - podľa chuti;

• rastlinný olej.

Ako nakladať nakladaný hríb na zimu v bankách

Pri výbere húb na marinovanie treba pripomenúť, že exempláre s vysoko vyvinutými plodnicami nemožno marinovať. Samozrejme, že veľké huby môžu byť varené na zimu, smažiť a variť huby, ale takéto huby nie sú vhodné na marinovanie. Preto som si vybral malé huby, odrezať nohu (to môže byť tiež nakladané, ak to nie je vláknité!), Rez čiapky na polovicu.

Všetky huby naliali nasolenú vodu (soľ by sa mala cítiť) a varili asi hodinu.

Po varení húb ich nechajte v panvici, kým nie sú úplne vychladené a lenpotom vylejte vývar. Nie je potrebné umývať hríby, potom huby zostanú krásne, ale pri varení v marináde budete musieť odstrániť penu.

Vložte huby do hrnca s vodou, pridajte korenie, ocot, priveďte do varu.

Opatrne odstráňte penu. Na tento účel môžete použiť lyžičku s malým otvorom.

Keď sa huby začínajú klesať na dno - sú pripravené. Môžete vystaviť sterilizované banky.

Stuby sú rozložené horúce! Nalejte rastlinný olej cez huby v marináde. Dbajte na to, aby sa kúsky nelepili na marinádu a slnečnicový olej a boli úplne pokryté.

Zavreli sme nakladaný bolet v kaprónových kývnutiach v plechovkách.

Huby sa dobre udržiavajú na chladnom mieste, ak ste pripravili poháre s dostatočným množstvom, potom si môžete prakticky až do jari vychutnať lahodné huby.