Marinovaný baklažán plnený cesnakom, mrkvou a paprikou. Jednoduchý recept na prípravu zimy - občerstvenie je rýchle a chutné.

Nakladaný baklažán plnený zeleninou, môžete "variť", alebo sa pripraviť na zimu. Chutné predjedlo baklažánu, varené doma, dokonale diverzifikuje vašu dennú stravu, a tiež, bude vrcholom tabuľky pre dovolenku.

Zložky: baklažány, paprika, hroznový ocot, koriandr, mrkva, mäta, petržlen, soľ, cesnak

Príprava slepého pokusu vyžaduje tieto zložky:

- baklažán, 1 kg;

- mrkva, 1 ks. (Large);

- sladká paprika, 100 gr.

- cesnak, 100 g.

- soľ, 50 g. pre plnenie a 100 g. pre soľanku;

- koriandr, mäta, petržlen (ak je to žiaduce, „set“ možno zmeniť);

- hroznový ocot, 300 ml. 6%.

Ako Pickle baklažány plnené zeleninou.

Nakrájajte baklažány, blanšírujte vo vriacej soľanke a odstráňte časť buničiny. Pozor - buničina sa nedá odstrániť, v tomto prípade bude ťažšie napchať modré. Na prípravu soľného roztoku sa 100 g. soľ a 1000 ml.vody. Keď sa polovice vychladnú a vypustia, umiestnite ich pod tlak (na 16-18 hodín).

Mletie a premiešanie zložiek na plnenie a soľ.

Začneme s výslednou zmesou baklažánu, opatrne ich zložíme do pohárov, s octom. Po 4-5 dňoch bude jedlo pripravené. Teraz si usporiadajte občerstvenie z modrej v chladničke.

Ak chcete uložiť baklažányplnené zeleninou na dlhšie časové obdobie, môžete posielať poháre na sterilizáciu, potom ich zvinúť pevne. Štandardné skladovacie podmienky pre skladovanie - tmavé, chladné miesto.

Teraz viete, ako rýchlo a ľahko variť výborné marinované baklažány!