Marinovanie húb na zimu v bankách, bez sterilizácie

Predpokladá sa, že voňavé huby môžu byť solené len studeným spôsobom. Verte mi, v žiadnom prípade to tak nie je. Z húb varené polievky, vyprážané zemiakmi, rovnako ako nakladané na zimu v bankách. Ako si vyrobiť marinovanú pochúťku z húb, povedzte tento krok za krokom z fotografie.

Zloženie: voda, huby, bobkový list, rastlinný olej, cukor. , soľ, ocot, hrášok z čierneho korenia, cesnak Čas na záložku: jeseň ]

Ako marinovať huby na zimu

\ t

Vezmeme čerstvé huby - 1 kilogram. Pre marinovanie je lepšie používať malé huby, budú vyzerať úhľadnejšie v tanieri. Ale ak bolo možné zozbierať iba veľké exempláre z ťavej kože, potom môžu byť čiapky narezané na niekoľko kusov. Mínus takýchto húb je v tom, že sú krehkejšie v porovnaní s malými a preto by mali byť počas varenia opatrnejšie spracované.

Umyte huby vo veľkej hrnci studenou vodou. Potom huby jemne lovili naberačku alebo ruky a prešli na cedník. Neodporúča sa vypúšťať huby z panvice okamžite do sita, pretože sa môžu rozbiť.

Čisté huby sa vložia do hrnca s vriacou vodou a varíme asi 15 minút.

Vytvorená pena sa odstráni lyžicou.

Hneď ako sa huby začali potopiť na dno - varili sa. Vypustite huby v cedníku.

Vareniemarináda pre huby. Na 1 kilogram húb vezmeme 100 mililitrov vody. Tento objem bude potrebovať 3 lyžičky soli, 2 lyžičky cukru, 4 polievkové lyžice rastlinného oleja, 2 bobkové listy a 6 - 7 čiernych korenie.

Marináda sa varí a pridá sa 0,5 ml 70% kyseliny octovej.

Hríby varíme v marináde 4 minúty.

Na konci varenia pridajte nasekané 3 klinčeky cesnaku a premiešajte. Nie je potrebné variť huby s cesnakom.

Polotovar položte na čisté sterilizované plechovky, nalejte marinádu a otočte viečka.

Je potrebné držať poháre nakladaných húb, prvý deň, zabalené v teplej prikrývke a potom - v chladnom suteréne alebo v pivnici, spolu s ďalšou ochranou.