Marinované uhorky a paradajky s vodkou na zimu (rôzne), konzervovanie bez sterilizácie - jednoduchý recept

Domáce prípravky sú v plnom prúde a recept na prípravu taniera uhoriek a paradajok s vodkou na zimu je užitočný pre každú hostesku. A tak, ako variť tanier nakladaných uhoriek a paradajok na zimu bez sterilizácie?

Zloženie: voda, vodka, klinčeky, nové korenie, koriander, 12) bobkový list, čerešňové listy, listy chrenu, uhorky, paradajky, cukor, \ t soľ, kôpor, ocot, hrášok z čierneho korenia, cesnak Čas na stanovenie:] Leto, jeseň

Na to, aby sme mohli tento recept použiť, potrebujeme jednu 3-litrovú nádobu:

hrášok čierny - štyri veci;

Sladká paprika - Štyri veci;

karafiát - štyri veci;

koriander - jedna čajová lyžička;

bobkový list - šesť vecí;

cesnak - 4-5 klinčekov;

kôpor - dve kvetenstvo;

čerešňa - dva listy;

chren - dva listy;

soľ - 2 polievkové lyžice;

cukor - 2 polievkové lyžice;

ocot (9%) - 50 mililitrov;

vodka - 50 mililitrov;

uhorky a čerstvé paradajky - koľko sa hodí do pohára.

Ako variť tanier s paradajkami a uhorkami:

Položte polovicu pripraveného korenia do čistých a sterilizovaných nádob. Cesnak nakrájajte na 3-4 časti.

Uložte uhorky a paradajky do pohára.

Zvyšné korenie položte na vrch.

Variť vodu. Pre jednu 3-litrovú nádobu, ktorú potrebujeteasi 1,5 litra vody.

Keď voda vrie, nalejte ju do nádoby. Sterilizované viečka zatvorte a nechajte stáť 10 minút.

Nalejte vodu z nádoby opäť do hrnca, pridajte soľ a cukor a priveďte do varu. Keď sa soľanka varí, pridáme ocot, vodku a znovu dať var.

Nalejte vriacu marinádu do pohárov s uhorkami a paradajkami, prikryte viečkami a navinúť.

Zvinuté banky sú otočené hore nohami, zabalené a ponechané tak, aby úplne vychladli.

Vyberieme náš chutný tanier, nakladané uhorky a paradajky s vodkou, na zimné skladovanie. Taký jednoduchý recept je konzervácia bez sterilizácie.