Marinované paradajky bez octu a sterilizácie - ako marinovať paradajky s cibuľou na zimu doma.

Nakladané paradajky varené týmto spôsobom s cibuľou sa vyznačujú ostrou korenistou chuťou a úžasnou arómou. Okrem toho sa na prípravu tohto predlisku nevyžaduje žiadny ocot. Preto sa takto pripravené paradajky môžu konzumovať aj tí, ktorí sú kontraindikovaní pre výrobky pripravené s použitím tejto konzervačnej látky. Tento jednoduchý recept je ideálny len pre ženy v domácnosti, ktoré neradi trávia veľa času sterilizáciou polotovarov.

Zloženie: cibuľa, paradajky, cukor, soľ, cesnak, ) jablková šťava Čas záložky: Leto, jeseň

Ako nakladať paradajky s cibuľou a bez octu na zimu v bankách.

Umyte malé rajčiaky, ktoré by mali ľahko prejsť cez hrdlo nádoby.

Fotografia. Zrelé paradajky

Potom sa paradajky blanšírujú asi pol minúty vo vriacej vode a potom ich preložia do cedníka a potom sa každé z nich nakrája tak, aby pokožka pri ďalšom tepelnom spracovaní nepraskla.

Upravené paradajky sa vložia do pohárov vo vrstvách, pričom každá vrstva sa naleje na cibuľu, nakrájame na krúžky.

Foto. Nakrájané cibuľové krúžky

\ t

Po tomto pokračujeme k príprave nalievania marinády, rozpustením 30 g soli a rovnakého množstva cukru v 1 l jablkovej šťavy.

Varte šťavu s cukrom a soľou a paradajky jemne vylejte.

Banky sa okamžite zvinú, otočia a zabaľujú, pomaly ochladzujú.

Pre tých, ktorí nie súmiluje cibuľu, môžete variť na rovnaké recepty paradajky s jemne nakrájaný cesnak alebo drvené paradajky v špeciálnom rozdrviť.

V tomto prípade sa 50 g soli a cukru rozpustí v 1 1 jablkovej šťavy.

Keď sa polotovary ochladili, musia sa odviezť do chladného skladu. Pripravené rýchle nakladané paradajky s cibuľou alebo cesnakom, zbierané bez octu a sterilizácie v zime, môžu byť použité ako samostatné občerstvenie, a marináda môže byť použitá na prípravu rôznych omáčok a omáčok, rovnako ako osviežujúci nápoj. Lahodné konzervované paradajky s cibuľou alebo cesnakom ozdobia akékoľvek slávnostné jedlo a každý slávnostný stôl.