Marinované medové kvapky paradajok s červeným šalátom a bylinkami sú krok-za-krokom recept s fotografiami.

Chcem sa podeliť o svoj domáci recept, ako pripraviť medové odrody na zimu s pridaním červenej papriky a rôznych korenených byliniek. Pre tých, ktorí nevedia - "med drop" je veľmi zaujímavé, a chutné, malé žlté paradajky v tvare hrušky. Nazývajú sa aj „žiarovkami“.

Zloženie: bazalka, paprika, vanilkový cukor, petržlen, paradajky, cukor, soľ, kôpor, ocot, cesnak

Ak chcete začať, pozbierajte si prísady pre naše domáce veci:

  • Honey drop paradajky - 1 kg (dostanete štyri pollitrové poháre sochoru);
  • Šalát z červenej papriky - 300 gramov;
  • Korenené bylinky v jednej malej partii (petržlen, kôpor, bazalka);
  • Cesnak - 2 malé hlavy.

Na nalievanie (všetky zložky na 0,5 litra plechovky):

  • Cukor - 2 lyžičky;
  • Soľ - 0,5 tsp;
  • Ocot - 2 lyžičky;
  • Voda - 1,2 litra. (množstvo vody pre 4 plechovky pol litra).

Ako okoreniť paradajku na kvapky medu na zimu.

A tak sa musia paradajky zbierať z poškodených a mäkkých plodov a dôkladne umyť.

Zobral som malé červené mäsité šalátové korenie pre náš zber. Určite si môžete vziať šalátové korenie akejkoľvek inej farby, ale jednoducho, červená paprika vyzerá veľmi pekne so žltými paradajkami.

Umyl som aj korenie, odstránil som stonku semenami. Potom inakrájame korenie na štyri časti.

Pikantné bylinky by sa mali umyť.

Cesnak sa musí olúpať a narezať na malé plátky.

No, teraz môžete naplniť vopred umyté a vysušené malé poháre prísadami pre našu prípravu:

V spodnej časti plechoviek sme si dali pár vetvičiek z každej korenenej bylinky.

Potom stohujeme vrstvu našich paradajok.

Medzi paradajkami umiestnime pár štvrtín korenia.

Potom znova paradajky, korenie ... a tak ďalej hore.

Kým my naplníme poháre so zeleninou, môžete dať vodu do varu.

Naplňte naše plechovky polotovary s vriacou vodou a nechajte pôsobiť 10 minút.

Potom vylejte vodu z nádob do hrnca a znovu varte.

Kým voda vrie, vložte do každej nádoby niekoľko klinčekov cesnaku, cukru, soli a octu.

Naplňte vriacou vodou a hermeticky uzavrite viečkami.

Po zošití dajte poháre na viečka na 15 minút (aby sa cukor a soľ rovnomerne premiešali).

Potom zabalíme našu ochranu, až kým úplne nevychladne.

Marinované paradajky „med drop“ so paprikou sú veľmi chutné a tvrdé. Môj domov sa mi veľmi páči, že paradajka, ako sa hovorí, „pre jedno sústo“.

Foto prázdne miesta.

A na tanieri paradajky - žiarovky vyzerajú krásne, najmä s červeným šalátom, ktorý ich dopĺňa.