Marinované korenie, recept na zimu, príprava - "bulharská sladká paprika"

Takýto zber na zimu, ako napríklad nakladané papriky, je receptom, ktorý by mal byť v arzenále každej ženy v domácnosti, spolu s lecho, squashovým kaviárom, baklažánom s cesnakom alebo slanou chrumkavou uhorkou. Koniec koncov, všetky tieto chutné a jednoduché prípravky na zimu budú veľmi užitočné v každej domácnosti počas obdobia mrazu a mrazu.

Zložky: bulharské korenie, voda, klinčeky, koriander, cibuľa, 12) horké korenie, rastlinný olej, cukor, soľ, ocot, cesnak ) Čas na záložku: Leto, Jeseň

A tak, aby zber bulharského korenia na zimu bol úspešný, budeme potrebovať:

ošúpané bulharské korenie - 1,5 kg,

\ t

horké korenie - podľa chuti (možné bez neho),

cibuľu a cesnak - podľa chuti (možné bez nich).

Na prípravu marinádybudete potrebovať:

voda - 700 ml,

ocot 9% - 120 ml,

slnečnicový olej - 2/3 šálky,

cukor - 5 polievkových lyžíc,

soľ - 1 polievková lyžica, ale vždy šmýkačkou,

Karafiát - 5 kusov,

hrášok koriandra - 2 lyžičky.

Zber sladkej papriky na zimu alebo ako variť nakladané papriky. Krok za krokom popisujeme varenie receptov.

Bulharské korenie, cesnak a cibuľu (ak ich vezmeme) umyjeme, šupeme a nakrájame na kusy. Bulharská sladká paprika - na 4-6 dieloch,

cibuľa - veľké polkruhy,

cesnakové ploché platne.

Teraz varímemarinádu pre naše korenie.

Pridajte soľ, cukor, ocot a koreniny do vriacej vody a nechajte variť asi 5 minút.

Vo vriacich marinádach dávajte sladkú papriku a blanch 5 minút.

Ak marinujete papriky s cibuľou a cesnakom, potom ich nechajte blanšírovať iba 1 minútu.

Umiestnite blanšírované bulharské korenie do predsterilizovaných pohárov.

Vložte blanšírovanú cibuľu a cesnak do každej nádoby podľa svojho vkusu.

Keď sa poháre naplnia na krk - zalejeme vriacou marinádou, prikryjeme sterilizovanými viečkami a zvinujeme.

Hotové nádoby s korením otočte hore dnom a nechajte ich v tejto polohe, kým úplne nevychladne.

Všetky marinované papriky na zimu, podľa receptu "bulharská sladká paprika" - pripravený. Vyskúšajte to a nehovorte, že ste to neskúšali! Veľa šťastia.