Marinované kdoule je vynikajúci domáci recept na výrobu voňavých japonských kdoulí na zimu.

Môj domov miluje voňavé zrelé kdoule a ja sa snažím pripraviť svoje obľúbené ovocie na zimu. Voňavé kdoule marinované podľa tohto domáceho receptu nás získali svojou nezvyčajnou pikantnou kyslou chuťou a bohatou vôňou a ja, s jednoduchosťou varenia receptu.

Zloženie: kdoule, klinček, škorica, cukor, ocot

Ako marinovať kdoule na zimu.

Zo stredne zrelých plodov kdoule je potrebné vybrať vhodné na zber na zimu - nemali by byť prezreté a bez poškodenia.

Potom by mali byť kdoule umyté a narezané na plátky, ktoré budú vysadené vo vriacej vode asi 8 až 10 minút.

Preneste blanšírované rezy do pohárov a nalejte horúcu marinádu.

Aby sme naplnili náš voňavý blok, potrebujeme:

- voda - 700 ml;

- cukor - 215 gramov;

- deväť percent octu - 85 ml;

- škorica a klinčeky, rozomleté ​​na prášok a pridané podľa chuti.

Ak chcete vyrobiť marinádu pre kdoule, nalejeme vodu do smaltovaného hlbokého kontajnera a potom pridáme cukor a mletú škoricu s klinčekmi (zvyčajne pridám tretinu čajovej lyžičky) a zmes varíme 5 až 7 minút po čo už môžete pridať ocot. S pridaným octom, naša marináda vylieva znovu a potom je potrebné ju vypustiť.

Ďalej, naplnené plechovky by mali byť sterilizované: potrebujete pol litra a desať minút, sterilizujeme jeden liter - 12 minút,trojlitrový bit o niečo dlhšie - 25 minút.

Na konci sterilizácie sa nádoba zvinie a vychladne s kdoulovým polotovarom.

V zime si môžete vychutnať lahodné marinované kdoule varené podľa tohto domáceho receptu, ako pekný doplnok rôznych mäsových jedál.