Marinované jablká na zimu - krok za krokom recept na marinovanie jabĺk v nádobách doma.

Marinovanie jabĺk na zimu - vždy budete mať po ruke chutné občerstvenie, občerstvenie a len chutnú pochúťku pre vás aj pre deti. Jablká marinované podľa tohto receptu sú chutné a pikantné a sú vhodné pre celú rodinu. Áno, a predtým, ako sa hostia nebudú hanbiť doručiť.

Zložky: klinčeky, nové korenie, škorica, cukor, soľ, , 12) ocot, jablká

Na marinovanie je najlepšie vybrať si tvrdé, ale určite šťavnaté jablká. Ak si vypočujete túto radu, výsledok vás vždy poteší.

Ako variť nakladané jablká v nádobách na zimu.

Marinovacie kontajnery sa pripravia zvyčajným spôsobom.

Jablká sa vyberajú tak, aby sa zmestili do nádoby, ktorá nie je poškodená, starostlivo umyte.

Potom sú plody balené v bankách čo najpresnejšie a marinované.

Teraz je hlavnou vecou vedieť, ako variť lahodnú marinádu pre jablká.

Na 1 liter našej marinády je potrebné pripraviť: 500 g studenej vody, 200 g granulovaného cukru, 1 šálku 9% octu, soľ podľa chuti, 5 zŕn nového korenia, klinček, škoricu. V prípade, že vaše jablká sú kyslé - cukor by sa mali brať viac o 120 g a tekutiny - menej o 120 ml.

Spôsob varenia marinády je rovnaký ako pri každej zelenine alebo hubách: všetko varte spolu, nechajte variť približne päť minút. Pridajte ocot. Keď sa znovu varí - vypnite ho.

Polotovary z jabĺk sa sterilizujú v slabo vriacej vode najviac 5%. \ Tminút - ak je banka liter, a ak je jej kapacita 3 litre - potom až pol hodiny. Musíte sa pozrieť na obsah nádoby nie je bublajúce.

Po odporúčanej dobe po sterilizácii sa nádoba musí zvinúť.

POZOR: Aby sa zabránilo nadmernému zmäkčeniu jabĺk, pasta musí byť po pasterizácii okamžite ochladená.

Nakladané jablká sú skvelým doplnkom jedál z diviny, hydiny, akéhokoľvek mäsa alebo zeleniny. Keďže obsahujú vysoký obsah prírodných antioxidantov, odporúča sa ich pravidelne používať v potravinách na prevenciu mnohých infekčných chorôb a vírusov.