Marinované huby v paradajke na zimu - pôvodná domáca metóda zberu húb.

Vyskúšajte domáce varené huby konzervované ústami, so zemiakovou kašou zo zrelých paradajok. Na uchovanie takéhoto predlisku sa používajú len celé a mladé huby. Takéto chutné nakladané šampiňóny s paradajkovým pretlakom možno právom považovať za vynikajúcu pochúťku.

Zložky: huby, bobkový list, slnečnicový olej, paradajky, cukor, \ t soľ, paradajkové pyré, ocot

Zložky potrebné na získanie 1 kg hotového výrobku:

  • huby (všetky) - 0,6 kg;
  • chudý (slnečnicový) olej - 30 - 50 gramov;
  • bobkový list - 1-2 ks. (Voliteľne);
  • ocot alebo kyselina citrónová (podľa chuti).

Pre paradajkovú omáčku:

  • čerstvé paradajky - 1 kg;
  • soľ - 20 gramov;
  • granulovaný cukor - od 30 do 50 gramov.

Ako variť huby v paradajke na zimu.

Paradajky by mali byť ošúpané, mleté, pridané cukor a soľ na pyré a variť na požadovanú hrúbku.

Vezmite si varenie húb.

Na prípravu nášho domáceho prípravku je potrebné vybrať mladé huby malej veľkosti, ideálne, bez poškodenia.

Potrebujeme variť huby, ktoré boli vybraté, a potom dusíme v hubovom vývare s pridaním rastlinného oleja, kým huby nebudú mäkké.

Ďalej, na huby, musíte pridať paradajkovú omáčku, ktorá bola pripravená vopred. Povolené prePripravte si naše domáce prípravky pomocou hotovej paradajkovej pasty (30%) vopred zriedenej 50/50 s prevarenou vodou. Hotový paradajkový pretlak musí mať 0,4 kg.

Paradajková omáčka so šampiňónmi by mala byť privedená do varu a potom zabalená do pripravených pohárov a ponechaná 1,5 cm od okraja hrdla pohárov.

Potom by sa naše konzervované huby mali sterilizovať vo vriacej vode na strednom ohni: nádoby s objemom 0,5 litra sa sterilizujú 40 minút a litre na jednu hodinu.

Po sterilizácii sochoru hríbmi v paradajke, hermeticky utesníme uzávermi a po kontrole kvality švu chladíme.

V zime sa takéto chutné nakladané huby v paradajkovej omáčke môžu posypať nasekanou zelenou cibuľkou a slúžiť ako doplnok k akémukoľvek inému pokrmu.