Marinované huby na zimu, ktorých recept sa jednoducho nazýva - varenie v marináde.

Tento spôsob varenia ako marináda sa používa na morenie akýchkoľvek húb. V dôsledku tohto jednoduchého tepelného spracovania sa huby namočia do korenia a stanú sa pikantnými.

Zložky: voda, klinček, huby, škorica, bobkový list, 12) kyselina citrónová, cukor, soľ, semená kôpru, ocot, hrášok čierneho korenia

Čerstvé huby umyte v studenej vode ponorením. K tomu použite cedník a hlbokú misu.

Vložte huby do hrnca a prikryte vodou, octom a soľou. Za každý kilogram húb si vezmite soľ - polovicu veľkej lyžice, ocot - pol rezaného skla, vodu - aj pol pohára.

Umiestnite hrniec s hubami do kachlí a položte ho na oheň a priveste zmes do varu. Akonáhle sa na povrchu objaví pena, odstráňte ju stále. Varíme huby po dobu 25 minút - počas tejto doby budú vylievať veľa šťavy a bude sa miešať s tekutinou, s ktorou ste naliali sochory.

V okamihu, keď sa všetky huby usadia na dno, pridajte na panvicu tieto koreniny: sušená lavrushka - 1 kus, kôpor kôpor - 2 gramy, korenie - 0,1 gramu, puky klinčekov - 0,1 gramu, mletá škorica - 0 , 1 gram. Tiež dať trochu cukru (10 gramov) a kyseliny citrónovej (2 gramy). Spolu s korením varíme huby ešte pár minút.

Nasaďte huby do suchých sterilizovaných pohárov, kým sú ešte varené.

Nádoby zakryte horúcimi viečkami a odošlitehrniec vriacej vody na sterilizáciu. Držte pol litra plechoviek v sterilizátore po dobu 30 minút, väčšie plechovky - väčšie, v pomere k ich veľkosti.

Po sterilizácii polotovarov hríbov ich uchopte a ochladte.

Takáto metóda prípravy ako varenie v marináde vám umožňuje získať chutný výrobok, ktorý je dobre skladovaný v bežnom špajzi po celú zimu.

ChambacuTV v navrhovanom videu ponúka vlastný recept na morenie húb v marináde, v ktorej sa varili.