Marinované biele huby na zimu v bankách, bez sterilizácie

Keď príde sezóna húb, určite chcete variť niečo vynikajúce z darov prírody. Jedným z najobľúbenejších jedál našej rodiny sú nakladané biele huby. Krok za krokom recept s fotografiou vám podrobne povie, ako nakladať huby.

Zloženie: voda, huby, bobkový list, cukor, soľ, , 12) ocot, čierne korenie Čas na záložku: Leto, jeseň

Varené huby

V prvom rade si vyriešime huby. Vyčistite ich nožom pred nečistotami a nečistotami. Budeme potrebovať len tie najmenšie a najsilnejšie huby a použijú sa len klobúky. V mojom prípade sa na marinovanie použijú nielen hríbiky borovice, ale aj niektoré osiky a maslo. Klobúky s priemerom väčším ako 4 cm by mali byť narezané na polovicu. Celkový počet húb som dostal 1,4 kg.

Ďalšia fáza konzervovania je jednoduchá: huby dôkladne umyjeme v studenej vode a potom ich vrátime na sito tak, aby sklo malo prebytočnú vodu.

Medzičasom sa na peci ohrieva hrniec s čistou vodou. Akonáhle sa voda varí, kvapnite tam čiapky a varte na strednom ohni, asi 30 minút.

Hotové huby sa skrývame v cedníku.

TIP:Nenechajte sa ponáhľať naliať vývar z varených húb. Môžete z neho urobiť aromatickú polievku alebo ju použiť na varenie hríbovej omáčky. A predsa, tento vývar môže byť zmrazený na zimumraznička.

Keď sa huby varia, vezmime si marinádu. Pre každý kilogram húb by sa mal pripraviť 1 diel marinády. Tak, na môj 1,4 kilogramy húb bude potrebovať dvojitý podiel marinády. Príprava: na každých 100 mililitrov vody je potrebné pridať:

  • 110 mililitrov 6% octu;
  • 0,5 lyžice soli;
  • 0,5 lyžice cukru;
  • 1 veľký bobkový list;
  • 6 čiernych korenín;
  • Klinček (ak je to potrebné).

Ak máte ocot 9%, potom na prepočet koncentrácie octu môžete použiť akúkoľvek online kalkulačku. Hlavná vec je nezabudnúť pridať množstvo vody špecifikované v kalkulačke na získanie požadovaného riešenia. Je vhodné vykonávať merania veľkou injekčnou striekačkou.

Potom položte marinádu na oheň a priveďte do varu. Po varení ponorte huby do nálevu a opäť varte 3 minúty.

Potom nakrájané hríbiky rýchlo položte do čistých predsterilizovaných pohárov a veko utiahnite.

Hotový polotovar sa zabalí teplou deku, kým úplne nevychladne. Po mesiaci si môžete vyskúšať huby.

Z tohto množstva húb a marinády som dostal presne dve plechovky po 700 gramoch. Takýto zber bielych húb sa skladuje spolu s inými zásobami na zimu na chladnom mieste.