Marinovaná tekvica na zimu - jednoduchý recept na marinovanie tekvice s horčicou.

Nakladaná tekvica je moja obľúbená, chutná domáca príprava na zimu. Táto užitočná zelenina sa nazýva čarovná tekvica a existuje veľa spôsobov, ako to urobiť. Ale chcem tu popísať môj obľúbený domáci marinovací recept s horčicou.

Zloženie: horčica, koreň chrenu, cibuľa, cukor, soľ, \ t tekvica, kôpor, ocot

Pri zbere tekvice s horčicou berieme:

- tekvica ošúpaná - 1,25 kg;

- vínny ocot (pre nedostatok ho možno nahradiť jedlom) - 0,5 litra + 0,5 litra vody;

- tabuľka soľ - 2. chaty;

- tabuľka cukor - 5. chaty;

- strúhaný koreň chrenu - 2 -3 tabuľka. chaty;

- cibuľová cibuľa - 2 stredné hlavy;

- prášok z horčice - 15 gramov;

- kôpor (dáždnik) - 2 ks.

Ako nakladať tekvicu.

A tak príprava tekvice začína skutočnosťou, že „hlava“ musí byť ošúpaná a narezaná na stredne veľké kocky, ktoré sú potom naliate stolovou soľou a ponechané na ponechanie šťavy cez noc.

Ráno, víno alebo stolový ocot rozrieďte vodou a vmiešajte do tohto roztoku cukor, soľ a potom varte marinádu.

Tekvicové kocky by mali byť blanšírované vo vriacej marináde po dobu asi 4 - 5 minút pri každom servírovaní.

Potom by sa dužina tekvice mala odstrániť z marinády štrbinovou lyžičkou a nechať odtiecť k nadmernej vlhkosti. Blanchované kúsky zeleniny by sa mali nechať mierne vychladnúť.

Teplé tekvicové kúsky sa vkladajú do pohárov (alebo keramických výrobkov) pridanímcibulové krúžky, drvený koreň chrenu, horčičný prášok a kôporky.

Po jednom dni sa marináda z tekvice opäť vypustí do hrnca a varí.

Potom znovu naplňte náplň a znovu ju naplňte nádobou s našou tekvicou prázdnou.

Tekvica na zimu sa skladuje v nádobách pokrytých viečkami alebo voskovým papierom. Ak papier zatvoríte, musíte ho naviazať na šnúrku. Udržujte tekvicu len v chlade.

Nakladaná tekvica, pripravená podľa tohto domáceho receptu, ukazuje pikantnú pikantnú chuť. To je veľký pikantné občerstvenie alebo lahodný doplnok k hlavným jedlám v zime. Preto si marinujte tekvicu na zimu a nechajte spätnú väzbu.