Marinovaná slivka - domáci recept. Spoločne rýchlo a jednoducho marinovať slivky na zimu.

Pripravte si takúto slivku - prekvapíte všetkých hostí a príbuzných rôznymi druhmi zimných prázdnin. Nakladané slivkové listy sú chutné, majú príjemnú vôňu korenených byliniek a mierne kyslú pachuť.

Zložky: badyan, klinčeky, nové korenie, škorica, cukor, 12) slivky, ocot

Príprava tohto polotovaru na zimu si bude vyžadovať prítomnosť nezrelé slivky.

Pre 1000 ml marinádu. voda: granulovaný cukor - 0,3 kg, škorica - 4 gr. klinček - 4 g., badiana - 4 g; nové korenie - 4 g, octová esencia 80% - 8 gr.

Ako marinovať slivky na zimu.

Po prvé, musia byť vytriedené, odstránené pokazené, niekoľkokrát opláchnuté vodou a rozložené na brehoch.

Marinovanie slivky ďalej. K tomu pripravte hrniec: priveďte vodu do varu, osladte, pridajte všetky korenia. Varte 5-10 minút, na konci nezabudnite naliať ocot.

Všetko dobre premiešajte a prefiltrujte cez hrubú vrstvu gázy. Tie korenia, ktoré zostali na gáze, sa rovnomerne rozdelili a ležali v nádobách so slivkami.

Nalejte nesladené marinády do bánk. Vrchný kryt prikryte železnými viečkami a sterilizované 0,5 litrové poháre na 15 minút a 1 liter na 20 minút. Zvinúť s kľúčom a zabaliť do chladného, ​​pre lepšiu sterilizáciu.

Skladujte plechovky v suteréne, pivnicu pri teplote nie vyššej ako 18 stupňov.

Takéto nakladané slivky sú vhodné ako príloha k mäsu, rybám, hydine. A vysa pokúsil pripraviť taký predvalok zo slivky?Podeľte sa o svoje dojmy z receptu v recenziách.