Marinovaná repa na zimu - výborný domáci recept na výrobu repy s rascou.

Nakladaná repa (repa) pripravená zo šťavnatej červenej repy. Takáto veľmi chutná a korenená domáca príprava na zimu môže byť vykonaná bez väčších ťažkostí. Marinovaná s pridaním kmínu, repy sa chrumkavej a korenistej chuti. Vitamíny na zimu v takomto sochore sú uložené v pohode.

Zloženie: ražná múka, repa, kmín

Pomery výrobkov pre domácu produkciu repy:

- repa (lepšia červená vinaigrette) - 10 kg;

- voda - 8 litrov;

- semená kmeňa –0,5 h.

- ražná múka - 10 gramov.

Ako nakladať repu na zimu doma.

Červená repa by sa mala umyť a šúpať a potom narezať na kúsky strednej veľkosti.

Ďalej kúsky nakrájajte na čistú nádobu na morenie, pričom vylejte semená kmeňa.

Žitná múka by sa mala miešať s teplou vodou, potom sa roztok musí naliať do nádoby s repou.

Potom zakryjeme repu plátnovým obrúskom a na vrch položíme kruh, ktorý zatlačíme nákladom.

Nádoba s naším zberom repy by mala stáť pri izbovej teplote štrnásť dní.

Potom by sa nakladaná repa mala odstaviť na chladnom mieste, aby sa zachránila.

Červená repa pripravená podľa tohto domáceho receptu sa počas zimy výborne zachovala. V zime sa z neho pripravujú chutné zimné šaláty s trochou korenia so slnečnicovým olejom. Môžete variť červená repa alebo iné chutnépolievky. Okrem toho, nakladaná repa vyzerá skvele na slávnostnom stole ako studené občerstvenie.