Marinovaná repa, mrkva, kapusta a korenie šalát na zimu

V zime bude kapusta najchutnejšou, chrumkavou pochúťkou. Pridáva sa do vinaigrette, pripravuje šalát so zemiakmi a len napojená rastlinným olejom. A čo keď je tiež krásna? Chcete prekvapiť svoju rodinu - urobte marinovanú ružovú kapustu repou, mrkvou a paprikou.

Zloženie: bulharské korenie, voda, kapusta, bobkový list, mrkva, cukor, repa, soľ, ocot, čierny hrášok, cesnak Záložka Čas: Jeseň

Okrem toho, nie je to také ťažké, ale veľmi chutné.

A tak potrebujeme:

3 kg kapusty;

5 strúčikov cesnaku;

3 stredné repy;

2 mrkvy;

2 papriky;

Marináda:

3 polievkové lyžice. lyžice soli so šmýkačkou;

0,5 pohára granulovaného cukru;

0,5 šálky 9% octu;

3 litre vody;

korenie;

Lavrushka.

Ako variť kapustový šalát na zimu

Aby bola nakladaná ružová kapusta chrumkavá a chutná, nemusí byť veľmi jemne rezaná. V opačnom prípade sa ukáže, že je to trochu kyslé a mäkké. Banky sú najlepšie, aby malé, až na liter. Bezprostredne ich sterilizujte pred umiestnením zeleniny do nich.

Keď začneme variť, nakrájajte kapustu na štvorce alebo pruhy. Ako by to malo vyzerať, je vidieť na fotografii, kde je zelenina už v bankách.

Mrkva a repa sú čisté a tiež narezané na veľké pásy, ako sladká paprika.

Cesnak nakrájajte na kruhy adáme na dno plechoviek s listami vavrínu a potom začneme položiť varenú zeleninu vo vrstvách. Kapusta, repa, mrkva, paprika, a potom znovu a znovu na vrchol nádoby.

Marináda varená oddelene v panvici. Nalejte vodu, pridajte soľ, cukor a priveďte do varu. Potom pridajte ocot a premiešajte, dajte variť najviac 5 minút. Nalejte marinádu s pohármi kapusty pod krk a prikryte vekom.

Po 3 minútach môžete rolovať. Deň nakladaná ružová kapusta bude musieť stáť v teple, a potom ju možno odstrániť v chladnom sklade. Po 3 dňoch si to už môžete vyskúšať.

V zime sú tieto chutné a krásne ružové nakladané kapusty s repou a inou zeleninou dobré s čerstvo varenými alebo vyprážanými zemiakmi alebo ako studené občerstvenie na slávnostnom stole.