Marinovaná osika huby na zimu

Na rozdiel od iných húb, ktoré sa zbierajú na zimu, červenohnedé alebo osikové huby pozoruhodne „znášajú“ všetky kulinárske manipulácie, keď sa zbierajú. Sú to silné huby, ich subkapitalické mäso (ovocné telo) nie je pri marinovaní mäkké.

Zloženie: klinčeky, bobkový list, hrášok čierny, boletus, rastlinný olej ], soľ, ocot Čas do záložky: Jeseň

Preto je marináda vždy transparentná a každá huba sa dá vidieť v nádobe. Marinované huby osika huby sú veľmi chutné a dobre udržiavané. Môj krok-za-krokom recept s fotografiou pomôže každému, aby sa taká huba zber na zimu.

Ingrediencie na morenie osív húb na 1 liter marinády:

  • huby - 1 kg;
  • klinček, hrášok čierny - 3 ks;
  • soľ - 1/2 lyžičky. na marináde;
  • stolový ocot - 1/3 lyžičky;
  • bobkový list - 1 ks.
  • rastlinný olej na plnenie plechoviek.

Ako naložiť osiky na zimu

\ t

Keď je veľa húb, je potrebné vybrať si na konzerváciu len malé huby s ešte nerozvinutým telom ovocia. Konkrétne vyberám huby, ako napríklad fotografie na marináde.

Nohy veľkých húb v marináde sa používajú veľmi zriedka. Ak sa stále rozhodnete marinovať veľké huby, potom by ste mali odrezať čiapku a ako noha (ako je rezaná, vláknitá alebo nie) už rozhodujeme, či ju možno použiť na konzerváciu.

Hubynakrájame na veľké, malé čiapky vôbec nerezu. Nohy nakrájajte na tenké kruhy. Nalejte vodu do hrnca, rozložte huby, pridajte soľ tak, aby voda bola slaná podľa chuti.

Huby sa varia asi hodinu a nechajú sa cez noc. Cez cedník vypustite vývar z húb a dôkladne umyte huby tak, aby boli čisté.

Vložte huby na panvicu, naplňte vodou úplne. Pridajte korenie. Priveďte do varu. Hneď ako sa huby začnú usadzovať - ​​sú pripravené.

Pridajte ocot, niekoľko minút varte za miešania a položte na sterilizované nádoby. Marináda bude transparentná!

Nakrájané šampiňóny na šípkach rozotrite na plechovky, nalejte rastlinný olej na huby - vytvorte vrstvu, ktorá zabráni vniknutiu vzduchu do húb.

Horúce plechovky sú uzavreté plastovými alebo skrútenými viečkami. Pamätajte si, že nemôžete valiť banky!

Nakládané huby osiky sa skladujú po celú zimu v chladničke alebo v rastlinnej jame.