Marinovaná miešaná zelenina na zimu

Navrhujem varenie zeleninového taniera na zimu pomocou tohto naozaj jednoduchého receptu. Fotografie zhotovené krok za krokom vám pomôžu ľahko a rýchlo vyrobiť obrobok.

Zloženie: bulharské korenie, voda, cuketa, biela kapusta, cibuľa, mrkva, uhorky, paradajky, cukor, soľ, ocot, ; cesnak

Takto nakladaná zelenina je vynikajúca pre zemiaky a rôzne obilniny. Okrem toho bude vhodnou voľbou pre studené zimné zeleninové občerstvenie pre každú príležitosť. Marinovaná, chrumkavá zelenina v zime bude dobrou náhradou za čerstvú.

Zloženie: uhorky, kapusta, paradajky, cuketa, paprika, mrkva, cibuľa a cesnak - pomeru berieme podľa vašej chuti.

Marináda pre jednu 3-litrovú nádobu:

1,5 litra vody:

cukor - 4 polievkové lyžice. l.

soľ - 2 polievkové lyžice. l.

Ocot 9% - 0,5 tbsp.

Ako variť zeleninový tanier na zimu

Pred začatím marinovania pripravte produkty. Všimol som si, že paradajky v polotovare musia byť husté, bez trhlín, aby zostali celé v marináde. Ostatná zelenina - moja, odrezaná stonka, čistá a sekaná.

Nakrájajte kapustu na veľké plátky (plátky), cuketu, mrkvu na plátky, nakrájajte korenie na 4 kusy. Cesnak - celé zuby, cibuľa - alebo celé, alebo polovice.

Uvedenie zeleniny do sterilizovaných pohárov.

Vo veľkomnádoba sa naleje do vody tak, aby ju po ponorení do naplnených plechoviek úplne nezakryla a zapálila.Koľko vody by malo byť - môžete vidieť na fotografii nižšie.

Teraz rýchlo pripravte marinádu.Nalejte vodu do hrnca, dajte ju na oheň, potom pridajte cukor, soľ, ocot a počkajte, kým sa varí.

Naplňte poháre hotovou horúcou marinádou, prikryte viečkami.

Vo veľkokapacitnej vriacej vode vložte hotové alebo hotové poháre so zeleninou a marinádou a zahrievať 15 minút.

Dôkladne navinúť a otočiť.

Zabalíme na jeden deň do teplej deky.

Chutný marinovaný zeleninový tanier by sa mal skladovať na tmavom, chladnom mieste.