Marinovaná kukurica na klas - domáci recept na uloženie kukurice na zimu.

Sladká kukurica v bulharskom alebo kyslý kukuričný klas na zimu sa pripravuje zo sladkých a jemných kultivovaných odrôd. Pre tento prípravok môžete použiť aj pevnejšie kukuričné ​​krmivo, ale potom je braný veľmi mladý.

Zloženie: kukurica, cukor, soľ, ocot

Ako si udržať kukuricu na zimu doma.

Začneme nakladať zo skutočnosti, že akékoľvek klasy by mali byť očistené od hrubých listov a vnútorných jemných chlpov. Takto vyčistený klas vložte do nádob s vhodnou veľkosťou tak, aby nezostali prázdne miesta. Zvyčajne umiestnených 5 alebo 6 klasov. Položte lepšie vrcholy.

V každej nádobe položte jednu polievkovú lyžicu cukru, jednu polievkovú lyžicu soli, nalejte ocot - tri polievkové lyžice.

Ďalej naplňte plechovky vodou až na vrchol. Voda, aby sa obvyklé studené, prešiel cez filter alebo jar.

Naplnené sterilizované nádoby s prírezmi po dobu 40 minút varením vo vode.

Kukurica marinovaná na klasy na zimu v bulharskom jazyku sa používa ako samostatné jedlo alebo ako prísada do šalátov. Môže byť použitý ako dekor pre riad. V posledných dvoch prípadoch musí byť obilie z klasov opatrne narezané nožom.