Marinovaná čerešňa - studená výplň: starý recept na domáce prípravy na zimu.

Proces morenia čerešní je dlhý, ale nepotrebuje príliš veľa času. Príprava takejto čerešne je veľmi jednoduchá.

Zložky: čerešne, klinčeky, nové korenie, škorica, 11) cukor, 12) ocot Čas do záložky: Leto

Cherry

Zložky na marinádu: 300 g cukru, 420 ml vody, 270 ml 6% octu.

Ako nakladať čerešne - recept.

V prípade potreby pridajte do marinády korenie: škoricu, klinčeky, nové korenie. Vyberte si zrelé, krásne čerešne. Umyte, vložte do nádoby (je vhodný na nakladanie do suda). Nalejte chladenú marinádu. Marinovanie trvá približne 2 mesiace. Skladujte čerešne na chladnom mieste.

Marinovaná čerešňa má zaujímavú chuť. Pri pridávaní do rôznych jedál stojí za to zvážiť, že tam sú kosti.