Marhuľový džem - recept na výrobu džemu na zimu doma.

Marhuľový džem na zimu môžete vykonávať pomocou tejto jednoduchej a časovo náročnej metódy varenia. Výhodou tohto receptu je použitie prezretého ovocia. Preto nebude spracované celkom dobré ovocie a nič sa nestratí.

Zloženie: marhule, cukor, jablčná šťava

Dobre, začneme a pripravujeme džem sami, doma. Na to potrebujeme nasledujúce produkty:

  • 1 kg. marhule;
  • 1 pohár vody alebo jablkovej šťavy;
  • 1 kg. cukor.

Príprava marhuľového džemu krok za krokom:

Odstráňte jamy a poškodené miesta z ovocia.

Upozornenie: je dokonca dobré, ak sú marhule prezreté a pokrčené.

Teraz ich musíte naplniť vodou /džúsom a variť 10 minút.

Pridajte cukor, premiešajte a ďalej varte. Pravidelne zasahujú do pripravenosti. Jam je želé-ako a hrubé.

Horký marhuľový džem sa posiela do bánk.

Zatvorte pergamenový papier.

Marhuľový džem je dobre udržiavaný na chladnom mieste. Je krásna a chutná a je skvelá na pečenie droždia alebo pieskových koláčov alebo len s čerstvým bielym chlebom /koláčom a voňavým horúcim čajom.