Marhuľový džem je jednoduchý recept na výrobu lahodného, ​​krásneho džemu na zimu.

Tento jednoduchý recept na výrobu marhuľového džemu umožňuje zachovať maximálne prospešné vlastnosti tohto ovocia. Aj keď marhule nie sú konzervované celé, takáto príprava z nich robí reprezentatívny, chutný a zdravý džem.

Zloženie: marhule, cukor

Zloženie džemu zahŕňa:

  • 1 kg. marhuľa;
  • 400 ml. voda;
  • 1,5 kg. cukor

A teraz, krok za krokom, ako urobiť marhuľový džem na zimu.

Premyté ovocie premývame do vody pri teplote 90 ° C počas 5 minút. Ak nepoužívate polovice marhúľ, ale celé (ale bez kosti), potom musia byť plody prepichnuté. Tak sa koža neroztrhne a zachová si svoj tvar.

Potom sa ochladí v tečúcej vode.

Oreje ovocie v horúcom sirupe. Nechajte stáť 3 - 4 hodiny.

Po varení do varenia.

Ak sa používajú celé plody, uvarte džem v štyroch rozdelených dávkach. To znamená, že marhule na 5 - 10 minút spálili, necháme ich 12 hodín. A tak sa opakujte trikrát /štyrikrát.

Hotový marhulový džem sme vložili do pasterizovaných pohárov.

Vozový park. Keď je v pohode - pošlite na špeciálne miesto na uskladnenie.

Taký je jednoduchý recept na výrobu marhuľového džemu. V zime, v teplej kuchyni a pod horúcim čajom, tento chutný a krásny džem dokonale uhasí hlad, osvetlí náladu a dá sa povedať, že zdobia dlhé zimné večery.