Marhuľová pena. Ako urobiť penu na zimu - recept na varenie doma.

Už ste urobili džem, kompót a dokonca aj marhuľový džem, ale nekončia?Pokúsme sa variť potom marhuľovú penu.Mierne zmeňte recept, pridajte malú chuť do zvyčajného džemu a ... dostaneme lahodnú, chutnú, krásnu a zdravú marhuľovú penu.

Zloženie: marhule, cukor

Ale prvé veci ako prvé.A tak, ako urobiť penu na zimu doma.

Vezmite marhule, ak sa líšia svojou mäkkosťou, nebojte sa!

Mäkké marhule by sa mali jednoducho rozomlieť cez sito a tvrdé rezané na malé kúsky, po ktorých by sa mali variť aj pridaním malého množstva vody.Uchovávajte ich v ohni, kým sa nezmenia na jednotnú buničinu.Výsledná marhuľová hmota sa tiež zomelie na site.Zmiešame všetko dohromady.

Aby sa do peny pridala určitá sladkosť, je potrebné pripraviť si sirup z cukru a vody (800 g marhuľovej drviny, ktorá potrebuje 550 g cukru a 100 g vody), potom k nemu pridajte marhuľovú dužinu a varte ju spolu.až do konzistencie sa podobá nie príliš hustá zemiaková kaša.

Pri varení sa hmota musí vždy miešať lyžičkou.Lyžica by mala byť drevená av žiadnom prípade nie kovová!

Na konci prípravku nalejte penu do nádobiek sterilizovaných vriacou vodou.Doba sterilizácie závisí od veľkosti: 350 g - 25 minút, 500 g - 30 minút, liter - 50 minút.

To je všetkorecept na mousse marhule. Vedieť, ako urobiť penu na zimu, za to, že zima s marhuľovou náladou je už pre vás!