Marhuľová marmeláda s jablkami - recept je jednoduchý na prípravu a vydrží aj v zime.

Ponúkame na zvládnutie receptu tejto lahodnej marhuľovej marmelády s jablkami, jednoduchú prípravu a milovanie všetkých členov našej rodiny. Po mnoho rokov v rokoch zberu robím chutnú domácu marhuľovú marmeládu. Táto domáca pochúťka je nielen veľmi chutná, ale aj dokonale posilňuje telo v zime.

Zloženie: marhule, cukor, jablká

Na výrobu marmelády sú potrebné jablká s kyslosťou. Prinesú osobitnú chuť a nenechajú ho stmavnúť. Pre dve marhule pridajte jednu porciu jabĺk.

Ako urobiť domácu marmeládu z marhúľ a jabĺk.

Ovocie dobre umyte, ošúpajte marhule, odstráňte jadro v jablkách. Pridajte vodu, varte až do mäkka.

Zmes sa nechá vychladnúť a potom sa osuší sitom.

Pridajte často cukor a varte. Podľa stupňa zahusťovania určujú pripravenosť marmelády.

Hotové pyré dajte do misky, ktorú je potrebné vopred navlhčiť vodou. Potom sa kaša nechá vyschnúť, najlepšie vo vzduchu.

Hotovú marhuľovú marmeládu nakrájame na malé kúsky, nalejeme škrobom a opatrne ich zložíme do bánk, bez toho, aby sme ich vopred zabudli sterilizovať. Tiež, domáce marmelády môžu byť uložené v plastových a kartónových krabiciach, ale vždy na chladnom mieste.

Marhuľová marmeláda - Zloženie:

marhule 660 gr.

jablká 440 gr.

cukor 600 g.

voda 1 šálka.

Teraz, s vedomím, ako urobiť marhule a jablkovú marmeládu doma, v chladných zimných mesiacoch získate skutočné potešenie zo sladkej chuti slnečného leta.