Mango džús - ako variť a ušetriť na zimu

Mango šťava je užitočným a osviežujúcim nápojom av Európe obchádza popularitu jabĺk a banánov. Koniec koncov, mango je jedinečné ovocie, je jedlé v akejkoľvek fáze zrelosti. Takže, ak ste si kúpili nezrelé manga, nebuďte naštvaní, a aby šťava na zimu.

Zloženie: mango, cukor Čas do záložky: Pružina, Leto

Šťava z manga sa predáva v obchodoch, ale je príliš vodnatá a jej prínosy sú veľmi sporné. Je lepšie urobiť šťavu sami, najmä preto, že je veľmi jednoduchý.

Pri výbere manga, nepozerajte sa na farbu kože, môže byť iná. Vyberte si nos. Ak ovocie vonia vôbec, potom je to nezrelé. Ak cítite vôňu fermentácie - bohužiaľ, je už prezretá. Ak má mango výraznú, príjemnú ovocnú chuť - to je presne to, čo potrebujete.

Vezmite 1 kg manga. Ideálne, ak majú rôzne stupne zrelosti.

  • 0,5 litra vody;
  • 200 gramov cukru.

Umyte ovocie, osušte, ošúpajte a odstráňte kameň.

Nakrájajte mango na kúsky a zložte do nádoby mixéra. Buničinu rozdrvte, až kým nebude hladká kaša. Môžete použiť odšťavovač av tomto prípade možno buničinu použiť na prípravu mangového džemu.

Najužitočnejšia je šťava s buničinou, preto sa neodporúča ju filtrovať.

Pridajte vodu, cukor do pyré a dajte šťavu na oheň. Varte mangovú šťavu, okamžite nalejte.fľašu a zatvorte viečka.

Podobne si môžete urobiť mangovú šťavu s jablkom, ananásom alebo akoukoľvek inou šťavou, aby ste mohli rozšíriť chuť a urobiť ju exotickejšou.

Ako vyrobiť mangovú šťavu, pozrite sa na video: