Mandarínový kompot je jednoduchý a jednoduchý recept na prípravu mandarínskeho nápoja doma.

Osviežujúci a lahodný kompót mandarínky - bude súťažiť s džúsmi a nápojmi z obchodu. Má jedinečnú arómu, obohacuje telo vitamínmi a uhasí smäd kedykoľvek počas roka.

Zloženie: mandarínka, cukor, sóda

Ako urobiť kompót z plátkov mandarínky.

Ošúpané zrelé, nie pokazené mandarínky z koží a hustých bielych vlákien sa lámu do lalokov.

Ponorte ich do 1% roztoku sódy na 30 sekúnd pri teplote roztoku 85 - 90 stupňov.

Potom veľmi dôkladne opláchnite, aby ste si umyli všetku sódu a udržiavali ju v čistej vode najmenej 1 hodinu.

Ďalej nasleduje príprava sirupu. Varte vodu a pridajte cukor. Požadovaný pomer pre kompot: pre 1 liter vody - ½ kg cukru.

Rezy mandarínok sa rozložili do bánk.

Nalejte si sirup cez nádoby na krku.

Ďalej je potrebné uviesť kompot na tepelné spracovanie (sterilizáciu). ½ l /1 l /3 l - 25 min /35 min /45 min.

Po sterilizácii je potrebné okamžite korok s kovovými viečkami, zabaliť hore dnom a zabaliť.

Domáce mandarínkové kompóty by mali byť skladované spolu s ostatnými zimnými prípravkami. Pred podávaním nápoja na stôl ho musíte naliať do vysokých šálok a nebude sa obmedzovať na potešenie vašich hostí.