Maliny s cukrom zem na zimu - robiť džem bez varenia, recept je ľahko pripraviť.

Maliny s cukrovou pôdou na zimu sa vzťahujú na tzv. Džem bez varenia. Nazýva sa tiež: studený džem alebo surový. Tento recept je nielen jednoduchý a jednoduchý na prípravu, ale takýto prípravok z malinového džemu umožňuje čo najviac zachovať všetky vitamíny v bobuliach a prospešných vlastnostiach.

Zloženie: maliny, cukor Čas do záložiek: Leto

Ponúkame možnosť naučiť sa „variť“ džem bez varenia.

Tak, že malina s cukrom je mletý na dlhú dobu a nepokazí, musíte si vziať: 1 kg maliny, 2 kg cukru.

Opatrne rozdeľte plody, odstráňte všetky prebytky a ponechajte ošúpané ovocie. Potom ponorte maliny na minútu do roztoku soli (20 g soli /1 l vody), odčerpajte chyby, ktoré sa objavili, ak nejaké existujú.

Plody opláchnite čistou vodou, mierne osušte alebo skôr nechajte odtok.

Foto. Zrelé a čerstvé maliny

Rozdrvte maliny cez sito alebo len rozomlieť. Ktorý spôsob výberu závisí od toho, aký druh džemu chcete dostať na výstupe: s kameňmi alebo bez nich. Zvyčajne to robím s kosťami.

Pridajte cukor do pyré a dôkladne premiešajte.

Obraz - Jam bez varenia - malina s cukrom

Nalejte do plechoviek, navinúť a odložiť do zimy.

Foto. Studený malinový džem

Ako vidíte, výroba džemu bez varenia je nielen jednoduchá, ale aj príjemná počas letného tepla. Surový džem nevyžaduje var /var, varte hojednoduché a veľmi jednoduché. Jedno malé pravidlo: čím vyššia je teplota, pri ktorej sa skladujú maliny s cukrom , tým viac cukru sa musí odobrať.