Malinové pyré: ako variť a ušetriť na zimu doma

Malinový pyré je veľmi cenný výrobok. Pre prvé doplnkové potraviny, samozrejme, nemali by ste používať malinové pyré, ale staršie deti, a dospelí, budú radi jesť pár lyžičiek takéhoto chutného a zdravého produktu. Našou úlohou je správne urobiť malinové pyré a uložiť ho na zimu.

Zloženie: maliny, cukor Čas do záložiek: Leto, jeseň

Obsah

  • 1Ako si vyrobiť malinovú kašu
  • 2Zmrazené malinové pyré
  • 3Zatvorte zemiakovú kašu v bankách

Ako urobiť malinové pyré

Pred prípravou zemiakovej kaše by sa maliny nemali umývať, inak sa naplní prebytočnou vodou a uvoľní šťava. A to je strata chuti a vône, ako aj zníženie skladovateľnosti.

Preložte maliny do nádoby mixéra, pridajte cukor a jemne nastrúhajte bobule.

Ak nie je k dispozícii mixér, môžete použiť lyžicu, alebo hrniec na zemiaky. Hlavnou vecou je jednoducho prenášať bobule.

Množstvo cukru na výrobu malinového pyré je svojvoľné. Záleží na kvalite samotných plodov a vašej chuti. V priemere je to asi 250 gramov cukru na 1 kg plodov.

Rozdrviť maliny cez sito, aby sa odstránili malé semená.

Toto nie je potrebné, ale ak robíte malinové pyré pre deti, je najlepšie sa semienka zbaviť. Maliny sú dosť tekuté, preto brúsenie nebude trvať veľa času a úsilia.

To je všetko, zemiaková kaša je pripravená, zostáva len na výberspôsob, akým chcete mať kašu na zimu.

Zmrazené malinové pyré

Ak je v mrazničke dostatok miesta, potom je to najlepší spôsob, ako zachovať malinové pyré na zimu. Pri zmrazovaní malín nemeňte farbu, chuť a vôňu, čo je veľmi dôležité. Dostanete po rozmrazení všetky rovnaké čerstvé zemiakovou kašou.

Nalejte malinové pyré do plastových krabíc s viečkami alebo do ľadových foriem, ak chcete čoskoro použiť pyré, a dajte pyré do mrazničky.

Kostky mrazených zemiakov na zemiakovú kašu možno použiť na koktaily alebo na čaj.

Zmrzlina v krabici sa zmení na malinovú zmrzlinu.

Zatvorte zemiakovú kašu v bankách

Malinové pyré je možné skladovať bez mrazničky, ale to si vyžaduje trochu tepelného spracovania.

Vypustite malinovú kašu do kastrolu, priveďte do varu a varte 5 minút.

Po tom nalejte tekuté pyré do sterilizovaných pohárov, prikryte viečkami a dobre ich zabaľte krytom tak, aby sa nádoby čo najpomalšie ochladili.

Malinové pyré v bankách možno skladovať viac ako jeden mesiac, pri stabilnej teplote a neprítomnosti priameho slnečného žiarenia a používanie tohto pyré možno nájsť stovky a všetko bude veľmi chutné a užitočné.

Ako urobiť malinovú kašu, pozrite sa na video: