Malinová šťava - ako variť a ušetriť na zimu

Malinová šťava je jedným z obľúbených nápojov detí. A vôňa šťavy je obzvlášť príjemná, keď otvoríte plechovku v zime, potom nemusíte nikoho volať, všetci bežia do kuchyne.

Zloženie: maliny, cukor Čas do záložiek: Leto

Na základe malinovej šťavy, môžete urobiť veľa koktailov a ak máte dostatok bobúľ, ale nie dosť cukru, nezabudnite pripraviť niekoľko fliaš šťavy na zimu.

Vyberte bobule, vložte ich do cedníka a opláchnite studenou tečúcou vodou. Nechajte bobule odtekať a dajte ich do hrnca.

Mash bobule akýmkoľvek spôsobom vhodný pre vás. Môžete použiť mixér alebo drevenú masku na zemiaky.

Teraz musíte trochu pariť a zahriať plody, aby ste získali viac šťavy a menej odpadu. Dajte hrniec na sporák a počkajte, kým para začne stúpať z hrnca. Panvicu zakryte vekom a vypnite teplo.

Teraz musíte čakať 20-30 minút, aby sa maliny ochladili.

Vypustite šťavu cez jemné sito a drvinu rozomlieť. Len to nepreháňajte, aby semená nespadali do šťavy. Sú trochu horké a je to nepríjemné, ak sa chytia do šťavy.

Odmerajte množstvo šťavy, ktorú dostanete, a pridajte do nej vodu a cukor, aby ste ochutnali malinovú šťavu.

  • Pre 1 liter malinovej šťavy:
  • 250 gr. voda;
  • 100 g. cukor.

Dajte panvicu späť na sporák, dajte malinovú šťavu do varu avaríme 3 - 5 minút.

Pripravte plechovky alebo fľaše so širokým hrdlom a sterilizujte ich. Nalejte horúcu šťavu do fliaš, zatvorte viečka a zabalte ich teplou deku na 10-12 hodín.

Malinová šťava by sa mala skladovať na chladnom, tmavom mieste maximálne 6 mesiacov. Ak potrebujete dlhšie skladovanie, pripravte malinový sirup.

Pozrite si video o tom, ako pripraviť malinovú šťavu na zimu: