Lingonberry - zber vo vlastnej šťave v sude.

Sklizeň brusníc v jeho vlastnej šťave je dobrou metódou na uskladnenie zdravých čerstvých plodov. Takýto zber čučoriedok bez varenia vám pomôže ľahko a ľahko zásobiť zimné plody, čo vám pomôže v zlom počasí bojovať s nachladnutím a ušetriť čas. Koniec koncov, varenie brusnice týmto spôsobom možno vykonať ľahko a rýchlo.

Ako urobiť brusnice vo vlastnej šťave na zimu v sude.

Rozobrať dobre vyzreté bobule, dobre opláchnuť, vložiť do cedníka a počkajte, kým voda nevytečie.

Vyplnenie dreveného suda brusnicami sa vyžaduje vo vrstvách. Po prvé - urobíme to 10 centimetrov vo veľkosti - tlačiť, kým sa objaví šťava.

Opakujte takéto vrstvy bobúľ, kým nie je valec plný.

Nahoďte bobule hmotnosťou a umiestnite ich do teplej miestnosti.

Pri servírovaní na stole ako dezert sa brusnice poliajú cukrom alebo medom a dobre premiešajú. Takáto brusnica vo svojej vlastnej šťave je ideálna na výrobu domácich zimných nápojov, želé, ovocných nápojov. Je tiež dobrá ako náplň na pečenie a neoddeliteľná súčasť niektorých šalátov.