Lilek Troika Šalát Peppers a paradajky na zimu

Tentokrát navrhujem variť spolu so mnou pikantný zimný baklažánový šalát zvaný Troika. Nazýva sa to preto, že každá zelenina na zber sa odoberá v množstve troch kusov. Ukazuje sa chutné a mierne ostré.

Zloženie: baklažány, papriky, nové korenie, feferóny, paradajky, rastlinný olej, cukor, soľ, ocot, cesnak

Takýto šalát s baklažánom a korením v zime vyzerá dobre na stole ako studený predjedlo. Recept na prípravu je vystavený s fotografiami urobenými krok za krokom.

Výrobky na obstarávanie:

• baklažán - 3 kusy (800 g);

• paradajky - 3 kusy (600 g);

• bulharské korenie - 3 kusy (400 g);

• strúčiky cesnaku - 3;

• chilli - 1/3;

• soľ - 2 polievkové lyžice;

• cukor - 1 polievková lyžica;

• ocot - 2 polievkové lyžice.

• rastlinný olej - 100 ml;

• Nové korenie (hrášok) - 5 ks.

Ako variť šalát z baklažánu na zimu

Najprv je potrebné pripraviť výrobky. Umyte baklažán a nakrájajte na kruhy s hrúbkou 1 cm.

Nakrájané modré vložte do nádoby, soľ a nechajte stáť 20 minút.

V tomto čase môžete začať variť inú zeleninu. Nakrájajte paradajky na veľké kúsky.

Nakrájajte na polovicu (pozdĺžne) sladkej papriky (bulharskej), odstráňte vnútro. Dôkladne ju umyte vo vnútri a vonku a potom rozrežte na dlhé dosky.

Cibuľu nakrájajte a nakrájajte ako na fotografii.

Všetka pripravená zelenina vrátane baklažánu by sa mala zložiť v kotlíku so zahrievaným rastlinným olejom.

Keď varí, znížte teplotu, pridajte soľ, vylejte cukor, pridajte korenie z korenia. Varte, dobre premiešajte 30 minút.

V tomto okamihu umývajte a sterilizujte nádoby a viečka.

Pri špecifikovanom počte zeleniny je výkon hotového občerstvenia asi jeden a pol litra, ale v závislosti od varu môže byť menej alebo o niečo viac.

Po 30 minútach varu pridajte do zeleniny ocot a dobre premiešajte. Zimný šalát a snack pripravte na sterilizovaných plechovkách, prikryte viečkami a sterilizujte 30-40 minút.

Potom pevne zatvorte veko (zvinúť) a otočte hrdlom nadol.

Keď šalát Troika vychladne - vyberte skladovacie nádoby.