Lilek s korením v paradajke na zimu - lahodný šalát z baklažánu

Koniec leta je známy pre zber baklažánu a voňavé papriky. Kombinácia týchto druhov zeleniny je bežná v šalátoch, čerstvo pripravených na jedlo a uzavretých na zimu. V závislosti od preferencií sú šalátové recepty tiež s cesnakom, cibuľou alebo mrkvou.

Zloženie: baklažány, papriky, horké papriky, cibuľa, slnečnicový olej, cukor, soľ, paradajkové pyré, ocot, cesnak Čas na stanovenie:] Leto, jeseň

Varenie modré môže byť buď ošúpané alebo stiahnuté z kože. Pomocou tohto jednoduchého receptu s postupnou fotografiou som pripravil chutný zimný baklažán a šalát zo sladkej papriky dusený v paradajkovej omáčke. Je veľmi vhodný pre každý deň a pri jedálenskom stole na víkend.

Pri zbere budete potrebovať:

2,5 litra paradajok;

1 kus horkého korenia;

2 hlavy cesnaku alebo 2 cibule;

0,25 litra slnečnicového oleja;

0,5 pohára cukru;

0,5 šálky octu 9%;

1,5 lyžičky. soľ;

6 ks. baklažán;

6 ks. Bulharské korenie.

Ako variť baklažány v paradajkach na zimu

V miske so širokými hranami zalejeme paradajkou a necháme variť 10 minút. Paradajky môžu byť čerstvé, vyrobené z červených zrelých paradajok, alebo varené z paradajkovej pasty zriedenej vodou.

Pridajte k nemu jemne nasekané horké korenie a cesnak alebo cibuľu. Ak chcete, môžete pridať niečo aviac.

Potom idú na: olej, cukor, soľ a ocot. Miešajte a, zatiaľ čo paradajková omáčka varí, nakrájajte papriky a baklažán na plátky.

Hrúbka nakrájanej zeleniny by mala byť približne rovnaká. Je potrebné na rovnomerné varenie. Akú veľkosť kusov som si vybral pre seba - pozrite sa na tieto fotografie.

Ponorte zeleninu do paradajok a varte 30 minút, nezabudnite premiešať.

Skontrolujte pripravenosť na mäkkosť korenia a baklažánu, rozložte horúce sterilizované plechovky.

Pred úplným ochladením by sa mal polotovar otočiť na kryt a prikryť uterákom.

Lahodný konzervovaný baklažán a šalát zo sladkej papriky s paradajkami v hotovej forme sa podáva na akékoľvek mäso, mäsové guľky, vyprážané alebo pečené zemiaky, makaróny a dokonca kašu.