Lienkové hríbiky marinované na zimu

No, tu prichádza húb "lov" sezóny. Liahne sú medzi prvými, ktoré sa objavujú v našich lesoch a potešia každého svojou jasnou červenou farbou. Jeden z najjednoduchších spôsobov, ako ich pripraviť doma - morenie.

Zloženie: voda, hríbiky, hrášok čierny, cukor, soľ, ocot Čas záložky: Leto

O tom, ako variť kuriatka marinované na zimu, vám podrobne poviem v mojom recepte s fotografiami krok za krokom v procese marinovania.

Na začiatku by sa mali špecifikovať podiely výrobkov z marinády. Na každých 700 ml vody budete potrebovať:

  • stolová soľ - 1 polievková lyžica (bez sklíčok);
  • granulovaný cukor - 1 polievková lyžica s veľkým sklíčkom;
  • acetová esencia (70%) - 1 lyžička;
  • čierne korenie - 10 hrachu;
  • bobkový list - 1 kus.

Mal som 1,5 kilogramu húb. Pri vážení sa bralo do úvahy, že huby boli vyčíslené z lesných úlomkov, ale neboli umyté. Pre toto množstvo húb je potrebné zvýšiť rýchlosť marinády 3 krát.

Ako marinovať líšky pre zimu

Pripravme teda prípravu našich krásnych a lahodných húb. Všetky huby sú veľmi malé a nepotrebujete rezanie. Ak máte veľké líšky, potom pre tento obrobok budú musieť byť rez.

Ak chcete začať, umyte si huby, očistené od špiny a nečistôt, pod studenou tečúcou vodou. Hádzame ich na sito a necháme ich dôkladne odtekať.

Ďalším krokom je varenie húb. K tomu nalejte vodu do veľkej panvice a pridajte soľ z tohto výpočtu: 1 polievková lyžica (bez šmykľavky) soli do 1 litra vody. Na 1,5 kilogramu húb bude potrebovať 2,5 litra vody a 2,5 lyžice soli. Počkajme, kým sa roztok soli prevarí a doňho padne líška. Variť huby 10 minút po varu.

Zvážte, že pri varení sa môže vytvoriť veľa peny. Normalizovať situáciu - mierne znížiť požiar. Po tejto dobe je potrebné vypustiť obsah do cedníka a nechať kvapalinu odtiecť.

Pripravte marinádu. Vo vode pridajte bobkový list, soľ, cukor a korenie.

Poďme na to, aby varila a odložila do nej naše líšky. Variť huby ďalších 10 minút. Na konci sa pridá kyselina octová a varí sa 3 minúty.

Všetko, teraz, jednoducho položte obrobok na čistú, minulú sterilizáciu, banky a otočte viečka.

Ako vidíte, morenie líšok doma nie je vôbec ťažké. Je možné urobiť takúto prípravu veľmi jednoducho a rýchlo. V zime vás nakladané kuriatka potešia svojím chuťou a pripomenie vám veľkorysé a teplé leto. Takéto krásne huby budú vyzerať skvele na slávnostnom stole, a tiež sú skvelé pre varenie rôznych húb šaláty.