Lecho z korenia a paradajok na zimu - recept na výrobu lecho sladkej papriky doma.

Jedným z najobľúbenejších polotovarov korenia a paradajok je lecho. Ak chcete mať v zime takmer pripravené zeleninové jedlo, musíte sa o to postarať v lete. Recepty lecho sú veľmi odlišné. Ponúkame, aby sa lecho podľa tohto receptu a porovnať s tým, čo ste varenie.

Zloženie: bulharské korenie, nové korenie, paradajky, cibuľa, soľ

Ako variť lecho na zimu papriky s paradajkami.

Vezmite 2,6 kg hrubého bulharského korenia, najlepšie červeného.

Rozrežte ho na polovicu pozdĺžne, aby ste odstránili všetky semená. Potom korenie nakrájajte na dlhé, široké pásy alebo veľké štvorce.

2 kg mäsitých hustých paradajok nakrájaných na veľké plátky.

500 g sladkej cibule nakrájajte veľmi jemne a zmiešajte s pripravenými paradajkami a korením.

Dajte všetky zeleniny na panvici a posypeme 2 polievkové lyžice. l. soľ a štipka mletého korenia.

Ak rajčiaky nie sú veľmi šťavnaté, potom pridajte ďalšiu tretinu fazetového pohára vody.

Panvicu položte na oheň, hmotu dajte do varu strednej intenzity a varte aspoň 10 minút.

Horúce lecho ležalo na predspálených brehoch, čím sa zabezpečilo, že vo vnútri sa nenachádzajú žiadne vzduchové dutiny a že sa prelievajú nad korením.

Nádoby by sa mali sterilizovať 45 minút, ak máte 1 litrové plechovky.

Po ukončení sterilizácie viečka pevne navinúť.

Prísnepri pozorovaní technológie prípravy si môžete byť istí, že chutné lecho bude uložené aj na polici v kuchynskej skrini. Ako vidíte, doma je celkom jednoduché urobiť takúto ochranu z bulharského korenia ako lecho. Všetko - rýchle a chutné polotovary!