Lahodný zimný šalát "Teschin jazyk" baklažánu na zimu

Veľa ľudí považuje zimovný šalát Teschin za najchutnejší prípravok na baklažány, ktorý je medzi gazdinkami veľmi obľúbený. Zdá sa, že je to štandardná sada produktov, ale z nejakého dôvodu sa ukazuje ako veľmi chutné. Navrhujem, aby sme pochopili dôvod spolu so mnou, pripravili sme jazyk na zimu pomocou tohto jednoduchého receptu s postupnými fotografiami Teschina.

Zloženie: baklažány, horké korenie, slnečnicový olej, cukor, sladká paprika, paradajková šťava, ocot, cesnak

A tak si musíte zakúpiť vopred:

5 kg baklažánu, či nie sú príliš zrelé;

0,5 sladká paprika;

1 šálka cesnaku;

4 kusy horké korenie;

2 poháre slnečnicového oleja;

1 šálka octu;

1 šálka cukru;

4 litre paradajkovej šťavy.

Ako variť jazyk jazyka baklažánu na zimu

Prvá vec, ktorú musíte urobiť, je umyť paradajky a odstrániť „chvosty“. Na zber, kupujem iba domáce mäsité odrody paradajok, pretože sú veľmi voňavé a dávajú viac šťavy.

Umyte modré, narezte "zadok", nakrájajte na štyri alebo osem, alebo dvanásť kusov. Pozrite sa na veľkosť baklažánu, čím je väčší, tým väčšie sú jeho časti.

Soľ a nechať stáť 1 hodinu. Nechajte horkosť zmiznúť, umyte prebytočnú soľ.

Pripravte papriku. Odlúpnite ho z vnútorností a nakrájajte na štyri kusy.

Ošúpajte cesnak a horké korenie.

Prejdite cez paradajky na odšťavňovači. Ak sú paradajky malé, potom ich vyhoďte celé, ak sú veľké, nezabudnite ich rozrezať na niekoľko kusov, inak budete strievať celú kuchyňu.

Posúvajte bulharské korenie, cesnak a horké korenie v mlynčeku na mäso.

Pridajte k výslednému paradajku - cesnaku, feferónke, slnečnicovému oleju, octu, cukru, priveďte do varu, pridajte baklažán a varte približne 20 minút.

Preložte do litra plechoviek a navinúť. Umývam poháre so sódou, veľmi opatrne a dávajte vodu.

Recept na predvalky je jednoduchý a ľahko sa pripravuje a chuť je jednoducho chutná. Nebudete sa hanbiť dať šalát pripravený na zimu s názvom Teschin jazyk a vynikajúci slávnostný stôl.