Lahodný šalát zo zelených paradajok na zimu s mrkvou a cibuľou

Po zbere hlavnej plodiny z dachy zostáva mnoho nevyužitej zeleniny. Najmä: zelené paradajky, pokorená mrkva a malá cibuľa. Táto zelenina sa dá použiť na výrobu zimného šalátu, ktorý používam ako obväz na polievku.

Zložky: zelené paradajky, cibuľa, mrkva, soľ, korenie, 12) ocot Čas do záložky: Jeseň

Dávam jednoduchý recept s fotografiami pre každého, kto sa zaujíma, ako uzavrieť lahodné zelené paradajky na zimu.

Zloženie:

zelené paradajky - 1 kg;

mrkva - 300 g;

cibuľová cibuľa - 300 gr;

soľ - 1 polievková lyžica. l.

ocot 6% - 1 polievková lyžica. l.

koreniny - podľa chuti.

Ako urobiť šalát zo zelených paradajok na zimu

Začneme sa valiť umytím zelených paradajok, necháme prúdiť vodu, nakrájame na kocky strednej veľkosti.

Umyte mrkvu a rošt na hrubom strúhadle.

Cibuľa z kôry a kocky.

Varené cibule položte na predhriatej panvici, smažte až do zlatohnedej farby a pridajte mrkvu, nechajte ich dusiť 15-20 minút.

Do varenej zmesi pridajte nasekané zelené paradajky, dusíme 15-20 minút.

Zmiešajte zmes a pridajte korenie podľa chuti. Veľmi vhodné sú chmeľ-suneli, zmes papriky a kôpor. Pred koncom varenia pridajte ocot do sochoru.

Umiestniť zimný šaláthorúce v sterilizovaných plechovkách. Zrolovať, otočiť a zakryť uterákom alebo posteľnou bielizňou na jednu noc. Na druhý deň, na tmavom a chladnom mieste.

Šalát zo zelených paradajok je veľmi chutný. Môže byť pripravený na zimu ľahko a rýchlo, bez toho, aby ste strávili veľa času a úsilia.